Οι κλήσεις του Σάουθγκεϊτ για τις αναμετρήσεις με Βραζιλία και Βέλγιο

Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

i

Σαουθγκέιτ/ⒸIntime

Οι κλήσεις του Σάουθγκεϊτ για τις αναμετρήσεις με Βραζιλία και Βέλγιο

Πάνος Κορομηλάς 19:02 - 14.03.2024

Γνωστές έγιναν οι επιλογές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ενόψει των φιλικών αναμετρήσεων της Αγγλίας με Βραζιλία και Βέλγιο. Νέα πρόσωπα οι Τζάραντ Μπράνθγουεϊτ και Άντονι Γκόρντον, επιστροφή στις κλήσεις για τον Άιβαν Τόνεϊ.

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας μπορεί να μην έχει επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις τις επόμενες ημέρες, όμως έχει μια πολύ καλή ευκαιρία για να «τεστάρει» τις δυνάμεις της, με δύο πολύ δυνατές φιλικές αναμετρήσεις. Τα «λιοντάρια» θα υποδεχτούν την Βραζιλία (23/3, 21:00) και το Βέλγιο (26/3, 21:45) στο «Γουέμπλεϊ», σε δύο «crash tests» ενόψει και του Euro 2024 που ακολουθεί το καλοκαίρι.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, γνωστοποίησε την αποστολή της ομάδας για τους δύο αγώνες, επιλέγοντας 25 ποδοσφαιριστές. Άξιες αναφοράς είναι οι παρουσίες του κεντρικού αμυντικού της 'Εβερτον, Τζάραντ Μπράνθγουεϊτ και του μέσου της Νιουκάστλ, Άντονι Γκόρντον, οι οποίοι κλήθηκαν για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα. Ακόμη, ο επιθετικός της Μπρέντφορντ, Άιβαν Τόνεϊ, επέστρεψε στο ρόστερ, μετά τη λήξη της τιμωρίας του για τον παράνομο στοιχηματισμό.

Αναλυτικά οι επιλογές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ:

Τερματοφύλακες: Τζόρνταν Πίκφορντ (Έβερτον), Άαρον Ράμσντεϊλ (Άρσεναλ), Σαμ Τζόνστοουν (Κρίσταλ Πάλας)

Αμυντικοί: Τζάραντ Μπράνθγουεϊτ (Έβερτον), Μπεν Τσίλγουελ (Τσέλσι), Λιούις Ντανκ (Μπράιτον), Τζό Γκόμεζ (Λίβερπουλ), Έζρι Κόνσα (Άστον Βίλα), Χάρι Μαγκουάιρ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι), Κάιλ Γουόκερ (Μάντσεστερ Σίτι)

Μέσοι: Τζουντ Μπέλιγχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης), Κόνορ Γκάλαχερ (Τσέλσι), Τζόρνταν Χέντερσον (Άγιαξ), Τζέιμς Μάντισον (Τότεναμ), Ντέκλαν Ράις (Άρσεναλ)

Επιθετικοί: Τζάροντ Μπόουεν (Γουέστ Χαμ), Φιλ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι), Άντονι Γκόρντον (Νιουκάστλ), Χάρι Κέιν (Μπάγερν Μονάχου), Κόουλ Πάλμερ (Τσέλσι), Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ), Άιβαν Τόνεϊ (Μπρέντφορντ), Όλι Γουότκινς (Άστον Βίλα).

Στην πιο πρόσφατη αγωνιστική της υποχρέωση, η Αγγλία ήρθε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στη Βόρεια Μακεδονία, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των προκριματικών του Euro 2024. Ένα ματς που η ομάδα του Σάουθγκεϊτ ήταν αδιάφορη για το αποτέλεσμα, αφού είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου.

Θυμίζουμε πως στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου, η Αγγλία θα κληθεί να αντιμετωπίσει στον όμιλο Δανία, Σλοβενία και Σερβία.