Ο Ράνγκνικ «έκοψε» τρεις παίκτες από την αποστολή της Αυστρίας επειδή τραγούδησαν ομοφοβικά συνθήματα

Ραλφ Ράνγκνικ

i

© PrtScr

Ο Ράνγκνικ «έκοψε» τρεις παίκτες από την αποστολή της Αυστρίας επειδή τραγούδησαν ομοφοβικά συνθήματα

Πάνος Κορομηλάς 17:06 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 14.03.2024

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Αυστρίας, Ραλφ Ράνγκνικ, άφησε εκτός των κλήσεων τρεις παίκτες της Ραπίντ Βιέννης, επειδή τραγουδούσαν ομοφοβικά συνθήματα μετά τη λήξη πρόσφατης αναμέτρησης στο πρωτάθλημα της χώρας.

Η εθνική ομάδα της Αυστρίας, μπορεί να μην έχει επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις στη διάρκεια του «break» που ακολουθεί, όμως είναι προγραμματισμένο να δώσει δύο φιλικά παιχνίδια, προκειμένου ο Ραλφ Ράνγκνικ να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα του. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 23/3 (17:00) απέναντι στη Σλοβακία, ενώ τρεις ημέρες αργότερα ακολουθεί ο αγώνας κόντρα στην Τουρκία (21:45).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής γνωστοποίησε τις κλήσεις ενόψει των δύο φιλικών αγώνων, αφήνοντας εκτός τρεις ποδοσφαιριστές της Ραπίντ Βιέννης. Το γεγονός προκάλεσε έκπληξη, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστές με «γεμάτη» σεζόν ως τώρα στον σύλλογο της Βιέννης. Ο λόγος για τον βασικό τερματοφύλακα της ομάδας, Νίκλας Χεντλ, τον ακραίο επιθετικό Μάρκο Γκρούλ και τον σέντερ φορ Γκουίντο Μπούργκσταλερ.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο τελευταίος μετράει ως τώρα 26 συμμετοχές με το εθνόσημο, έχοντας παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, στα γήπεδα της Bundesliga.

Όπως ήταν φυσικό, ο Ράγκνικ ρωτήθηκε για αυτές τις επιλογές και αποκάλυψε τον λόγο που προχώρησε στο «κόψιμο» των τριών ποδοσφαιριστών. Υποστήριξε πως οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση, επειδή οι συγκεκριμένοι παίκτες συμμετείχαν σε ομοφοβικά συνθήματα, μετά τη λήξη της αναμέτρησης της Ραπίντ με την Αούστρια Βιέννης, τον περασμένο μήνα.

Έκανε σαφές μάλιστα, πως συγκεκριμένες απόψεις και ιδεολογίες είναι αντίθετες με το κλίμα της εθνικής ομάδας:

«Είναι κάτι που δεν θα το ανεχθώ σε μια ομάδα που είμαι προπονητής, είτε ένας σύλλογος είτε εδώ στην εθνική ομάδα. Όσα υποστηρίζουμε στην εθνική ομάδα είναι στην άλλη πλευρά της κλίμακας και το είπα στα παιδιά στο τηλέφωνο.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες πρέπει να αναλογιστούν αυτό το θέμα και να καταλάβουν τι σημαίνει για τους ανθρώπους το να προσβάλλονται και πέφτουν θύματα διακρίσεων δημόσια και με αυτόν τον τρόπο».

Θυμίζουμε πως ο Ράνγκνικ ανέλαβε την εθνική ομάδα της Αυστρίας τον Ιούνιο του 2022 και δεσμεύεται με συμβόλαιο συνεργασίας έως το 2026. Μέχρι τώρα, έχει κάτσει στον πάγκο της σε 18 αγώνες, με απολογισμό 10 νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες.