Η Φέγενορντ τελείωσε αυτό που άρχισε την Κυριακή και ο Χιμένες έκλεισε το σπίτι του Άγιαξ με το χατ τρικ του
i

©prtscr

Η Φέγενορντ τελείωσε αυτό που άρχισε την Κυριακή και ο Χιμένες έκλεισε το σπίτι του Άγιαξ με το χατ τρικ του

Ορέστης Καδδάς 16:36 - 27.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:45 - 27.09.2023

Η Φέγενορντ συνέχισε από εκεί που οι φανατικοί του Άγιαξ την διέκοψαν την Κυριακή και με ένα τέταρτο γκολ, ολοκλήρωσε τον διασυρμό του «Αίαντα» στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα με 4-0.

Το επεισοδιακό ντέρμπι μεταξύ του Άγιαξ και της Φέγενορντ που ξεκίνησε την Κυριακή (24/9) ολοκληρώθηκε σήμερα (27/9) χωρίς θεατές. Μαζί με το ματς ολοκληρώθηκε και ο διασυρμός του Άγιαξ με 4-0 μέσα στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» με την ομάδα από το Ρότερνταμ να πετυχαίνει ένα ακόμα γκολ με τον Σαντιάγκο Χιμένες να ολοκληρώνει το χατ τρικ που ξεκίνησε πριν τρεις μέρες. 

Η κατάσταση στον προσεχή αντίπαλο της ΑΕΚ στο Europa League κάθε μέρα που περνάει γίνεται και χειρότερη. Η ομάδα του Άμστερνταμ γνώρισε την ταπεινωτική ήττα στο De Klassieker με σκορ 4-0, με το ματς να περνάει από χίλια κύματα, μέχρι να ολοκληρωθεί. Αρχικά η αναμέτρηση διακόπηκε την Κυριακή όταν και το ματς ήταν προγραμματισμένο, εξαιτίας της ρίψης φωτοβολίδων αλλά και αντικειμένων από τους εξαγριωμένους φανατικούς οπαδούς του «Αίαντα» που βλέπουν τον σύλλογό τους να πηγαίνει από το κακό στο καλύτερο.

Αυτό γιατί έπειτα από πέντε αγωνιστικές στο ολλανδικό πρωτάθλημα, ο Άγιαξ βρίσκεται στην 14η θέση έχοντας μόνο 5 βαθμούς. Και στην Ευρώπη τα πράγματα δεν πηγαίνουν ιδιαιτέρως καλύτερα αφού ο «Αίαντας έφερε 3-3 με τη Μαρσέιγ εντός έδρας. Όλες αυτές οι αναταραχές οδήγησαν στην απόλυση του Διευθυντή Ποδοσφαίρου, Σβεν Μίσλιντατ και δεν είναι καθόλου απίθανο να τον ακολουθήσει και ο προπονητής Μόρις Στέιν.

Ο Σαντιάγκο Χιμένες ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με τον Μεξικάνο να πετυχαίνει χατ τρικ. Τα δύο πρώτα γκολ τα πέτυχε την Κυριακή, στο 9' και στο 18' και το τρίτο σήμερα στο 59', ολοκληρώνοντας το χατ τρικ του. Ακόμα σκόραρε και ο Ιγκόρ Παϊσάο.

Η βαθμολογία της Eredivisie:

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής: