Κύπριος διαιτητής θα διευθύνει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ματς ομίλου

Χρυσοβαλάντης Θεουλή

i

© PrtScr

Κύπριος διαιτητής θα διευθύνει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό ματς ομίλου

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:07 - 19.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:17 - 19.09.2023

Ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή είναι ο πρώτος Κύπριος διαιτητής που σφυρίζει σε ευρωπαϊκό ματς της φάσης των ομίλων.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε περιέχει έντονο... άρωμα Ευρώπης, καθώς για το ερχόμενο τριήμερο είναι προγραμματισμένες οι πρεμιέρες των ομάδων στους ομίλους του Champions League, του Europa αλλά και του Conference League.

Κυπριακή αποστολή για πρώτη φορά στους ομίλους

Πριν λίγη ώρα, η UEFA γνωστοποίησε τους ορισμούς των αγώνων.

Στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης και την Αμπερντίν για το Conferenve League, ο Χρυσοβαλάντης Θεουλή ορίστηκε να σφυρίξει και μάλιστα θα γράψει ιστορία, καθώς θα γίνει ο πρώτος Κύπριος ρέφερι που θα διευθύνει ευρωπαϊκό ματς ομίλου.

Στην ίδια αναμέτρηση, ως πρώτος βοηθός ορίστηκε ο Μάριος Δημητριάδης και ως δεύτερος ο Παύλος Γεωργίου. Στο VAR θα είναι ο Δημήτρης Σολωμού με βοηθό τον Μάριο Χριστοφόρου, ενώ για τέταρτος ορίστηκε ο Μενέλαος Αντωνίου.

Σε ότι αφορά το άλλο ματς του ομίλου και την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ελσίνκι στη Φινλανδία (21/9), θα υπάρχει ρουμάνικη σφυρίχτρα. Ο λόγος γίνεται για τον Μάριαν Αλεξάντρου Μπάρμπου. Βοηθοί του θα είναι οι Μιχάι Μαρίκα και Ίμρε Λάζλο Μπούσι. Τέταρτος ρέφερι ορίστηκε ο Σεμπάστιαν Κολτέσκου. Όσον αφορά στο VAR εκεί τοποθετήθηκε ο Κάταλιν Πόπε, ενώ A VAR, ο Αντρέι Τσιβουλέτε.

Με τις μεταγραφές στην ευρωπαϊκή λίστα ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ δήλωσε την λίστα με τα ονόματα των παικτών που θα έχει διαθέσιμους για την φάση των ομίλων του Conference League, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα νέα του μεταγραφικά αποκτήματα. Στην ευρωπαϊκή λίστα του Δικεφάλου συμπεριλήφθηκαν κανονικά οι Κιρίλ Ντεσπόντοφ, Σουαλιό Μεϊτέ και Μάρκος Αντόνιο, που αποτελούν και τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα των «ασπρόμαυρων». 

Εκτός έμειναν ο Ζοάν Σάστρε, ο Ιβάν Νάσμπεργκ, ο Φιλίπε Σοάρες και ο Αντρέ Ρικάρντο, λόγω και των περιορισμών που υπάρχουν για τους ξένους που πρέπει να δηλωθούν στην ευρωπαϊκή λίστα. Ο ΠΑΟΚ είχε το δικαίωμα να δηλώσει μέχρι και 17 ξένους ποδοσφαιριστές, αφού απαραίτητα οι υπόλοιποι παίκτες πρέπει να είναι γηγενείς, βάση και του κανονισμού της UEFA, για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στη διάθεση του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι οι εξής ποδοσφαιριστές:

Λίστα Α:

Μπάμπα, Τάισον, Ντεσπόντοφ, Εκόνγκ, Γιαξής, Κεντζιόρα, Κωνσταντέλιας, Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, Λύρατζης, Μεϊτέ, Μιχαηλίδης, Μουργκ, Οζντόεφ, Σαμάτα, Σβαμπ, Μάρκος Αντόνιο, Ράφα Σοάρες, Ταλιχμανίδης, Μπράντον, Τσιγγάρας, Βιεϊρίνια, Βρακάς, Ζίβκοβιτς, Α.Ζίβκοβιτς.

Λίστα Β:

Γκορντεζιάνι, Μοναστηρλής, Παναγιώτου, Σμυρλής, Τζίμας.