Αισιοδοξία στη Μακάμπι Χάιφα για αναβολή με Βιγιαρεάλ - Το ακραίο σενάριο για την 3η αγωνιστική του ομίλου

Αισιοδοξία στη Μακάμπι Χάιφα για αναβολή με Βιγιαρεάλ - Το ακραίο σενάριο για την 3η αγωνιστική του ομίλου

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:13 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:23 - 19.10.2023

Στο Ισραήλ επικρατεί η αίσθηση πως η UEFA θα αναβάλλει το ματς της Μακάμπι Χάιφα με τη Βιγιαρεάλ στην Ισπανία, ενώ συζητείται το ακραίο σενάριο της συνολικής αναβολής της αγωνιστικής του ομίλου.

Μία εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League, η UEFA δεν έχει απαντήσει ακόμα στο αίτημα της Μακάμπι Χάιφα για την αναβολή της αναμέτρησης με τη Βιγιαρεάλ στο «Κεράμικα». Μία κατάσταση που προκαλεί αβεβαιότητα πρωτίστως στην ομάδα από το Ισραήλ που αντιμετωπίζει μία σοβαρή και δυσάρεστη κατάσταση, φυσικά στο «κίτρινο» υποβρύχιο, αλλά και στους Παναθηναϊκό και Ρεν που συμπληρώνουν το γκρουπ.

Οι Ισραηλινοί παράγοντες έχουν ανοιχτή γραμμή με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας και τους ενημερώνουν για την κατάσταση στο Ισραήλ, εν μέσω της ένοπλης σύγκρουσης με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάσας και τις συνθήκες ασφαλείας.

Διοικητικό στέλεχος της Μακάμπι μίλησε ανώνυμα στην ιστοσελίδα «Sport5.co.il» και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αναβολή του ματς. Σύμφωνα με το σκεπτικό του, πρόκειται για έκτακτες συνθήκες και η UEFA θα λειτουργήσει με κατανόηση.

Έξι ξένοι ποδοσφαιριστές της Μακάμπι και τρεις ντόπιοι με διπλή υπηκοότητα, στο σύνολο εννιά έχουν φύγει από τη χώρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς. Όσοι έμειναν στη Χάιφα, προπονούνται σε πενταμελή γκρουπ, αλλά δεν δουλεύουν σε ποδοσφαιρική κανονικότητα.

Δούκας: «Το μόνο άγχος που έχω είναι να προχωρήσει γρήγορα ο Βοτανικός»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:41 - 19.10.2023

Δούκας: «Το μόνο άγχος που έχω είναι να προχωρήσει γρήγορα ο Βοτανικός»

Ο νέος δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, Χάρης Δούκας σε δηλώσεις που έκανε, αναφέρθηκε στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, σχολιάζοντας ότι το μόνο του άγχος είναι να προχωρήσουν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα το χτίσιμο του Βοτανικού.

Επομένως, η Μακάμπι συμπληρώνει αισίως ένα εικοσαήμερο που έχει πάψει να λειτουργεί σαν ομάδα και η συγκέντρωση των παικτών 4-5 μέρες πριν το παιχνίδι στην Ισπανία, δεν θα έχει νόημα.

Στο ακραίο ενδεχόμενο, είναι πιθανόν να αναβληθεί μαζί με το Βιγιαρεάλ – Μακάμπι και το Παναθηναϊκός – Ρεν, με την αγωνιστική να μετατίθεται για μία ή δύο εβδομάδες τον Δεκέμβριο. Το χρονικό περιθώριο υπάρχει, αφού μεσολαβεί η χειμερινή διακοπή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στο μεταξύ, η ισραηλινή Λίγκα εκτιμά πως δεν πρόκειται να επανεκκινήσει τις δραστηριότητες της τουλάχιστον μέχρι τις 25 Νοεμβρίου. Αυτό το σενάριο συζητήθηκε μεταξύ των ομάδων που διαβλέπουν την επιδείνωση της ασφάλειας στη χώρα και δεν θεωρούν πιθανό να βελτιωθούν νωρίτερα τα πράγματα.