Πρώην προπονητής Άκπομ: «Το να πάρεις 12.2 εκατομμύρια λίρες για τον Τσούμπα είναι θαύμα - Ελπίζω ο Άγιαξ να μην τον χρησιμοποιεί ως φορ»

Άκπομ

i

© Intime

Πρώην προπονητής Άκπομ: «Το να πάρεις 12.2 εκατομμύρια λίρες για τον Τσούμπα είναι θαύμα - Ελπίζω ο Άγιαξ να μην τον χρησιμοποιεί ως φορ»

Ο πρώην προπονητής του Τσούμπα Άκπομ στη Μίντλεσμπρο, Νιλ Γουόρνοκ, σχολίασε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο τη μεταγραφή του Άγγλου επιθετικού στον Άγιαξ.

Μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις στην Αγγλία, ο Τσούμπα Άκπομ έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του! 

Να θυμίσουμε πως πριν λίγες μέρες, ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ ανακοινώθηκε από τον Άγιαξ, με τον 27χρονο Άγγλο φορ να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2028 και να παίρνει τη φανέλα με το νούμερο 10. Επίσης, το κόστος της μεταγραφής του από την Μίντλεσμπρο έφτασε τα 12,3 εκατομμύρια ευρώ, που όμως με κάποια μπόνους, μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 14 εκατομμύρια.

Τη συγκεκριμένη μεταγραφική εξέλιξη κλήθηκε να σχολιάσει ο πρώην προπονητής του Άκπομ στη Μίντλεσμπρο, Νιλ Γουόρνοκ. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος τεχνικός ήταν ιδιαίτερα καυστικός στις δηλώσεις του, ενώ ανέφερε πως ο Μάικλ Κάρικ έκανε καλή δουλειά με τον Τσούμπα, υπογραμμίζοντας πως είναι θαύμα που κατάφερε να τον πουλήσει τόσο ακριβά.

«Εύχομαι καλή επιτυχία στον Άκπομ. Μου αρέσει ο Μάικλ Κάρικ, πιστεύω ότι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Να πάρεις 12.2 εκατομμύρια λίρες για τον Τσούμπα είναι θαύμα. Ελπίζω ο Άγιαξ να μην τον αγόρασε για να παίζει ως επιθετικός, γιατί σε αυτή την περίπτωση του χρόνου θα παίζει στην Αγγλία ή κάπου αλλού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νιλ Γουόρνοκ, προκαλώντας αρνητική εντύπωση για τον πρώην ποδοσφαιριστή του, τον οποίον δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί στην πρώτη θητεία του Άκπομ με τη φανέλα της Μίντλεσμπρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άκπομ αποτέλεσε ένα από τα... αγαπημένα παιδιά του Ράζβαν Λουτσέσκου, καθώς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέτρησε 131 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 29 γκολ, εννιά ασίστ, μία κατάκτηση Κυπέλλου με γκολ δικό του στον τελικό κι ένα αήττητο πρωτάθλημα, το πρώτο στην ιστορία του συλλόγου έπειτα από 34 χρόνια.

Πριν μερικές μέρες, ο Άγγλος επιθετικός βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο, μετά την... αποθέωση που γνώρισε από τον Μπουκαγιό Σάκα. Ο σούπερ σταρ της Άρσεναλ σε συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε για το παρελθόν του, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές που του έδιναν έμπνευση όταν αυτός βρισκόταν στην ακαδημία της Άρσεναλ

Μπίσεσβαρ για Άκπομ: «Στον ΠΑΟΚ έμαθε να παίζει με άνδρες - Ήθελε να γίνεται πάντα καλύτερος»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:31 - 15.08.2023

Μπίσεσβαρ για Άκπομ: «Στον ΠΑΟΚ έμαθε να παίζει με άνδρες - Ήθελε να γίνεται πάντα καλύτερος»

Με αφορμή τη μεταγραφή του Άκπομ στον Άγιαξ η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ώρες, ο πρώην συμπαίκτης του στον ΠΑΟΚ Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

«Θυμάμαι μια επίσκεψη μου στο Emirates, όταν είδα τον Τσούμπα Άκπομ. Είχα ήδη τη φανέλα του, από τότε που ήμουν στις ακαδημίες της Άρσεναλ. Τότε βρισκόταν σε καλή φόρμα. Όταν με είδε στο γήπεδο, πέταξε τη φανέλα του προς το μέρος μου, και την κράτησα για διακοσμητική. Προσωπικά έπαιρνα έμπνευση από αυτόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.