Στο στόχαστρο μεγάλης ελληνικής ομάδας ο Καρντόνα - Οι λόγοι του «ναυαγίου» με τον Ολυμπιακό
i

Photo by Gabriel Jimenez/Quality Sport Images/Getty Images

Στο στόχαστρο μεγάλης ελληνικής ομάδας ο Καρντόνα - Οι λόγοι του «ναυαγίου» με τον Ολυμπιακό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:33 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:59 - 22.08.2023

Oι απαιτήσεις του Σέρτζι Καρντόνα καθώς και η πιο ελκυστική, για τον Ολυμπιακό, περίπτωση του Ορτέγκα, ήταν η αιτία για την οποία η περίπτωση του 24χρονου «ναυάγησε». Ωστόσο το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ελλάδα παραμένει ανοιχτό, αφού ο ίδιος βρίσκεται στο στόχαστρο συλλόγου από το Big - 5.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες είχαν απομείνει για την απόκτηση του Σέρτζι Καρντόνα από τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να τα βρίσκουν σε όλα με τη Λας Πάλμας. Ο 24χρονος αριστερός μπακ εμφανιζόταν ως «κλεισμένος» από τους «ερυθρόλευκους», προκειμένου να καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας. Όμως η υπόθεση του τελικά δεν προχώρησε...

Αιτία για το «ναυάγιο» της μεταγραφής ήταν οι οικονομικές απολαβές του ποδοσφαιριστή. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, ο Καρντόνα είχε πάρει την απόφαση να μετακομίσει στην Ελλάδα. Μάλιστα, η πλευρά του παίκτη ήταν πεπεισμένη πως η συμφωνία θα αποτελέσει τυπικό κομμάτι. Εντούτοις, εν τέλει οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν, με τον αριστερό μπακ να θεωρεί πως τα χρήματα που του πρόσφερε ο Ολυμπιακός δεν ήταν αρκετά.

Ο Ολυμπιακός προτίμησε την περίπτωση Ορτέγκα

Στην εξίσωση προστίθενται, δε, το γεγονός πως ο Ολυμπιακός φάνηκε να προτιμά την περίπτωση του Φρανσίσκο Ορτέγκα. Οι Πειραιώτες θεώρησαν πως ο Αργεντίνος ταιριάζει πιο πολύ στα χαρακτηριστικά που ζητά η ομάδα και ως εκ τούτου επένδυσαν τελικά σε εκείνον. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Αργεντινή, ο Ολυμπιακός αναμένεται να βγάλει από τα ταμεία του περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αγοράσει τον 24χρονο αριστερό μπακ. Οι Πειραιώτες θα αποκτήσουν το 90% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, αφήνοντας ένα 10% ποσοστό μεταπώλησης στη Βελέζ.

Ενδιαφέρον από μεγάλη ελληνική ομάδα για τον Καρντόνα

Όσον αφορά το μέλλον του Σέρτζι Καρντόνα, ο ποδοσφαιριστής παραμένει ανοιχτός στο ενδεχόμενο μετακίνησης του από τη Λας Πάλμας, με την οποία αγωνίστηκε και στις δύο πρώτες αναμετρήσεις της La Liga. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες του Sportal, ο 24χρονος έχει συγκεντρώσει αρκετά βλέμματα από ομάδες της Ευρώπης. Ανάμεσα τους βρίσκεται και μία ομάδα του Big-5, η οποία μοιάζει να τον έχει στο στόχαστρο της.