Ακροδεξιοί Ιταλοί επιτέθηκαν σε Μαροκινούς που πανηγύριζαν για την πρόκριση (vid)
i

Μαρόκο/©Intime

Ακροδεξιοί Ιταλοί επιτέθηκαν σε Μαροκινούς που πανηγύριζαν για την πρόκριση (vid)

Κώστας Τόπας 11:38 - 08.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:38 - 08.12.2022

Επεισόδια ξέσπασαν στην Ιταλία καθώς οπαδοί που φέρονται να ανήκουν στον νεοφασιστικό χώρο επιτέθηκαν σε Μαροκινούς που πανηγύριζαν την πρόκριση της χώρας τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Μαρόκο απέκλεισε την Ισπανία και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους οπαδούς της να πανηγυρίζουν έξαλλα αυτή τη σπουδαία διάκριση της ομάδας τους.

Ακόμα και στην Ιταλία, όπου ζουν Μαροκινοί το κλίμα ήταν πανηγυρικό. Ωστόσο, τα πράγματα δεν κύλησαν ρόδινα, καθώς όπως γράφει η εφημερίδα «La Repubblica», υπήρξαν επεισόδια, με ακροδεξιούς να επιτίθενται σε Μαροκινούς που πανηγύριζαν την πρόκριση της χώρας τους στο Μουντιάλ.

Το ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι προσαχθέντες, φορώντας μαύρες μπλούζες και με καλυμμένο το πρόσωπο, επιτέθηκαν με ρόπαλα κατά Μαροκινών μεταναστών, ενώ εκείνοι, οδηγώντας τα αυτοκίνητά τους, πανηγύριζαν για την πρόκριση της χώρας τους.

«Πρόκειται για νέους που έσπασαν με ρόπαλα πολλά τζάμια αυτοκινήτων στα οποία βρίσκονταν και πανηγύριζαν Μαροκινοί πολίτες, μετά τη λήξη του αγώνα με την Ισπανία. Οι επιθέσεις προήλθαν κυρίως από ακραίους φιλάθλους της ομάδας της Βερόνα», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «La Repubblica».

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, οι ιταλικές Αρχές επιβεβαίωσαν τη σύλληψη 13 ακροδεξιών στη Βερόνα, μετά τις επιθέσεις σε υποστηρικτές των λιονταριών του Άτλαντα.