Οριστικό: Στην Αλ Νασρ μέχρι το 2026 ο Ζίγιες

Χακίμ Ζίγιες

i

Χακίμ Ζίγιες/©Photo by Laurence Griffiths/Getty Images/Ideal Images

Οριστικό: Στην Αλ Νασρ μέχρι το 2026 ο Ζίγιες

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:49 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:50 - 26.06.2023

Η Αλ Νασρ ανακοίνωσε την απόκτηση του Χακίμ Ζίγιες από την Τσέλσι, με τον Μαροκινό μεσοεπιθετικό να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Δεν σταματούν οι Σαουδάραβες! Μετά την απόκτηση του Καρίμ Μπενζεμά και του Ενγκολό Καντέ στην Αλ Ιντιχάντ, τώρα ήρθε η ώρα του Χακίμ Ζίγιες να μετακομίσει στην Άπω Ανατολή. 

Ο Μαροκινός μεσοεπιθετκός είναι ένας από τους παίκτες της Τσέλσι που επιτρέπεται να φύγει στο μεταγραφικό παράθυρο του καλοκαιριού, καθώς η αγγλική ομάδα προσπαθεί να μειώσει το μεγάλο ρόστερ της, προκειμένου να ισορροπήσει τους κανονισμούς του Financial Fair Play. 

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των «μπλε» και των ομολόγων τους στη Μέση Ανατολή ήταν επιτυχείς και ο παίκτης συμφώνησε στους προσωπικούς όρους πριν από τη μετακίνησή του, σύμφωνα με τον γκουρού των μεταγραφών, Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

Ο Μαροκινός αστέρας έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στην ομάδα της Σαουδικής μέχρι το καλοκαίρι του 2026. Ο Ζίγιες είναι ο τελευταίος σταρ της Premier League που εντάχθηκε στην Αλ Νασρ, αφού ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος σούπερ σταρ της κορυφαίας κατηγορίας της Σαουδικής Αραβίας, έχοντας υπογράψει τον Δεκέμβριο, μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το κόστος της μεταγραφής δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, όμως με σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το ποσό δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητο. 

Ο Ζίγιες αποκτήθηκε από την Τσέλσι το καλοκαίρι του 2020 έναντι 40 εκατομμύριων ευρώ, μετά από μία μακρά θητεία τεσάρων ετών στον Άγιαξ. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής στην καριέρα στην Λονδρέζικη ομάδα πέτυχε 14 τέρματα σε 107 ματς.