Με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα για την ένταση στο φινάλε στην Τούμπα

Ματίας Αλμέιδα

i

©Intime

Με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα για την ένταση στο φινάλε στην Τούμπα

Sportal newsroom 08:44 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:23 - 15.05.2024

Βαρύς αναμένεται να είναι ο πέλεκυς για τον Ματίας Αλμέιδα, εάν επιβεβαιωθεί ότι ο άνθρωπος που έπιασε από τον λαιμό ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ, είναι εκ των παρατηρητών της ΔΕΑΒ.

Σε ένα απολαυστικό ντέρμπι που τα είχε όλα για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή στην ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ και δήλωσε «παρών» (3-2)!

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ματίας Αλμέιδα ξέσπασε. Την ώρα που ορισμένοι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύριζαν τη νίκη, ο Αργεντινός τεχνικός εμφανίστηκε να τρέχει προς το σημείο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι αρκετοί άνθρωποι των δύο πάγκων και της διοργάνωσης του παιχνιδιού.

Παίκτες των δύο ομάδων προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον Ματίας Αλμέιδα, που ήταν έξαλλος. Ο Τάισον από πλευράς ΠΑΟΚ ήταν ένας από τους παίκτες που επιχείρησαν να τον ηρεμήσουν, όπως και αρκετοί παίκτες της ΑΕΚ. Στην ένταση που υπήρξε έπιασε έναν άνδρα από τον λαιμό. Δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ποιος είναι, αλλά όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για στέλεχος της ΔΕΑΒ.

Δηλαδή, της διεύθυνσης εναντίον της αθλητικής βίας. Δεν είναι φυσικά γνωστό στην παρούσα φάση αν έχει γράψει κάτι και τι έχει γράψει για το γεγονός ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας τον Αργεντινό τεχνικό της ΑΕΚ.

Εάν επιβεβαιωθεί τότε ο Ματίας Αλμέιδα κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών και πρόστιμο, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ:

«γ) Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής (σ.σ. είναι το ίδιο και για τον προπονητή) αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά του σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν βρισκόταν σε άμυνα».

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ένταση που προέκυψε έπειτα από τη λήξη του ντέρμπι με εκείνος πρωταγωνιστή, ενώ αναφέρθηκε και στα αίτια της ήττας.

«Είδατε πόσος κόσμος υπήρχε μέσα στο γήπεδο; Εγώ αυτό που λέω πάντα είναι ότι αν θέλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση, δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό. Αν δείτε στο γήπεδο της ΑΕΚ δεν μπαίνει κανένας. Ποιος προστατεύει εμάς που είμαστε στο γήπεδο; Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει αν ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ ή αν ήταν κάποιοι άλλοι, αλλά όποιοι κι αν ήταν θα έπρεπε να σέβονται περισσότερο. Εγώ σέβομαι τον κόσμο, αλλά όταν γίνεται μια αδικία… κυλάει αίμα στις φλέβες μου. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους και θέλω να με σέβονται και αυτοί. Μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να στεναχωρηθούμε όλοι για κάτι που συμβαίνει σε ένα γήπεδο. Δεν γίνεται να υπάρχουν 200 άτομα μέσα σε ένα γήπεδο, δεν παίζουμε αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Εγώ συνεχάρην τον αντίπαλο για τη νίκη του και να πάμε παρακάτω».