Αινιγματική δήλωση για το μέλλον του Αμορίμ στη Σπόρτινγκ - Αφήνει... ανοιχτή πόρτα για τη Λίβερπουλ

Ρούμπεν Αμορίμ

i

© PrtScr

Αινιγματική δήλωση για το μέλλον του Αμορίμ στη Σπόρτινγκ - Αφήνει... ανοιχτή πόρτα για τη Λίβερπουλ

Δημήτρης Χούπης 16:33 - 05.04.2024

Ο προπονητής της Σπόρτινγκ. Ρούμπεν Αμορίμ, άφησε... ανοιχτή πόρτα για τη Λίβερπουλ λέγοντας πως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τον πορτογαλικό σύλλογο.

Ο Ρούμπεν Αμορίμ έβαλε «φωτιά» με τις δηλώσεις του και άφησε... ανοιχτή πόρτα για τη Λίβερπουλ. Από τον Ιανουάριο έχει γίνει γνωστό πως ο Γιούργκεν Κλοπ θα αποχωρήσει από τους «κόκκινους» στο τέλος της σεζόν, παρόλο που έχει ακόμα έναν χρόνο στο συμβόλαιό του. Κάπως έτσι στις τάξεις της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ άρχισαν την αναζήτηση αρχικά ενός τεχνικού και αθλητικού διευθυντή και παράλληλα ενός νέου προπονητή.

Το πρώτο όνομα ήταν αυτό του Τσάμπι Αλόνσο, τον οποίο ήθελε και η Μπάγερν Μονάχου, αλλά τελικά επέλεξε να μείνει στη Λεβερκούζεν για ακόμα έναν χρόνο. Ωστόσο η Λίβερπουλ είχε κι άλλους τεχνικούς στη λίστα της, όπως ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος είναι στην Εθνική Γερμανίας, αλλά και ο Ρούμπεν Αμορίμ που είναι στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Το τέλος πλησιάζει: Πότε θα αναδειχθούν πρωταθλητές Λεβερκούζεν, Ίντερ και Παρί Σεν Ζερμέν
SERIE A

09:11 - 03.04.2024

Το τέλος πλησιάζει: Πότε θα αναδειχθούν πρωταθλητές Λεβερκούζεν, Ίντερ και Παρί Σεν Ζερμέν

Ιντερ, Παρί Σεν Ζερμέν και Λεβερκούζεν βρίσκονται αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλήματος. Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης κυριαρχεί στη La Liga και η Premier League είναι πιο ανοιχτή από ποτέ με Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Σίτι να δίνουν μάχη σώμα με σώμα μέχρι το φινάλε.

Ο δεύτερος λοιπόν, αφότου έγινε γνωστό ότι ο Αλόνσο θα μείνει στις «ασπιρίνες», έγινε όπως φαίνεται ο νούμερο ένα στόχος. Χωρίς όμως να αποκλείουν στις τάξεις των «κόκκινων» κάποια άλλη περίπτωση εκτός του Πορτογάλου. Το συμβόλαιο του 39χρονου προπονητή με τον πορτογαλικό σύλλογο λήγει το καλοκαίρι του 2026, αλλά μέσω δηλώσεών του έβαλε... φωτιά στην παραμονή του στην ομάδα της Λισαβόνας.

Συγκεκριμένα σχολίασε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί πως θα μείνει και τη νέα χρονιά στη Σπόρτινγκ, τονίζοντας όμως ότι στόχος του αυτή τη στιγμή είναι να κερδίσει τίτλους. «Δεν μπορώ να εγγυηθώ , ότι θα μείνω στη Σπόρτινγκ και τη νέα σεζόν. Δεν μπορώ να το πω όπως έκανε ο Τσάμπι Αλόνσο. Πρέπει να συζητήσουμε το μέλλον μου, θα το κάνουμε τη σωστή στιγμή.

Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο να κερδίσουμε τίτλους και μετά θα δούμε τι θα γίνει», ήταν τα λόγια του Πορτογάλου. Ο 39χρονος τεχνικός βρίσκεται στη Σπόρτινγκ από το 2020, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Πορτογαλίας, τρία Λιγκ Καπ Πορτογαλίας και ένα Σούπερ Καπ Πορτογαλίας. Ενώ φέτος είναι στην πρώτη θέση, έναν βαθμό πάνω από την Μπενφίκα.