Απίστευτος Αμπέλ Φερέιρα: Παίζει κάθε τέσσερις μέρες εδώ και τρία χρόνια

Αμπέλ Φερέιρα

i

PrtScr

Απίστευτος Αμπέλ Φερέιρα: Παίζει κάθε τέσσερις μέρες εδώ και τρία χρόνια

Κώστας Τόπας 12:37 - 09.12.2023

Από τότε που ο Πορτογάλος προπονητής μετακόμισε στη Βραζιλία, τον Νοέμβριο του 2020, η Παλμέιρας έχει παίξει 255 παιχνίδια. Δηλαδή περισσότερα από 80 το χρόνο.

Ο Άμπελ Φερέιρα, δύο φορές πρωταθλητής Βραζιλίας, έχει πει ουκ ολίγες φορές ότι θέλει να ξεκουραστεί από την «δράση». Αγαπάει την Πορτογαλία για να περνάει χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά του. Κάτι όμως που έχει κάνει σπάνια τους τελευταίους 37 μήνες!

Έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι κόντρα στη Ρεντ Μπουλ Μπραγκαντίνο στις 5 Νοεμβρίου 2020 και το τελευταίο (προς το παρόν) στις 6 Δεκεμβρίου 2023. Μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου αγώνα πέρασαν 1126 ημέρες και η Παλμέιρας έπαιξε 255 παιχνίδια. Δηλαδή ένα παιχνίδι κάθε 4,4 μέρες. Όχι για μια εβδομάδα ή ένα μήνα, όπως στα κύρια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όταν τα εσωτερικά πρωταθλήματα εντάσσονται στις διοργανώσεις της UEFA, αλλά σε τρία χρόνια.

Μόνο η Φλουμινένσε έπαιξε περισσότερα ματς. Ωστόσο, την ίδια περίοδο, η συγκεκριμένη ομάδα είχε πέντε προπονητές, ενώ η Παλμέιρας, μόνο έναν. Τον Άμπελ Φερέιρα. Στην Ευρώπη, η Μάντσεστερ Σίτι, πρωταθλήτρια Ευρώπης, έπαιξε 63 λιγότερα παιχνίδια από την Παλμέιρας την ίδια περίοδο.

Πρωταθλήτρια Βραζιλίας η Παλμέιρας του Φερέιρα - Ιστορικός υποβιβασμός για τη Σάντος
REST OF THE WORLD

09:49 - 07.12.2023

Πρωταθλήτρια Βραζιλίας η Παλμέιρας του Φερέιρα - Ιστορικός υποβιβασμός για τη Σάντος

Η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα πανηγύρισε το πρωτάθλημα Βραζιλίας και οδήγησε τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ σε ακόμη έναν τίτλο. Πικρό τέλος για τη Σάντος που υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στη δεύτερη κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα πανηγύρισε το πρωτάθλημα Βραζιλίας και οδήγησε τον πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ στους εννιά τίτλους σε τρία χρόνια στον πάγκο των «πράσινων», ενώ μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος ξεπέρασε τον Βαλντερέι Λουξεμπούργο κι έγινε ο δεύτερος πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου, πίσω από τον Οσβάλντο Μπραντάο που κατέκτησε 10 τρόπαια.