Το Ηνωμένο Βασίλειο έβαλε «στοπ» στη δωρεά των... παγωμένων δισεκατομμυρίων του Αμπράμοβιτς στο Ισραήλ

Ρομάν Αμπράμοβιτς

i

© Intime

Το Ηνωμένο Βασίλειο έβαλε «στοπ» στη δωρεά των... παγωμένων δισεκατομμυρίων του Αμπράμοβιτς στο Ισραήλ

Δημήτρης Χούπης 18:41 - 28.11.2023

Το Ηνωμένο Βασίλειο έβαλε «στοπ» σε πρόταση, τα... παγωμένα δισεκατομμύρια του Αμπράμοβιτς να γίνουν δωρεά στο Ισραήλ αντί της Ουκρανίας όπως αναφέρει η Telegraph.

Την άνοιξη του 2022, λίγους μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς πούλησε τους «μπλε» στον Τοντ Μπόελι έναντι 4 δισεκατομμυρίων λιρών. Ο Ρώσος μεγιστάνας λοιπόν είχε κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή του να δωρίσει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων στην Ουκρανία. 

Ωστόσο ενάμιση χρόνο περίπου μετά, αυτά τα χρήματα έχουν μείνει «παγωμένα» σε έναν τραπεζικό λογαριασμό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η δωρεά λοιπόν δεν έχει γίνει ποτέ, αφού η υπόθεση έχει μείνει κολλημένη στην γραφειοκρατία, αλλά και την επιμονή του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, αυτό το ποσό να δοθεί αποκλειστικά στην Ουκρανία και πουθενά αλλού. 

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει η Telegraph, οι Βρετανοί έχουν απορρίψει μερικές προτάσεις, αυτά τα χρήματα να γίνουν δωρεά σε άλλες χώρες. Μία από αυτές τις προτάσεις ήταν να δοθούν τα 2,5 δισεκατομμύρια στο Ισραήλ μετά την επίθεση που δέχτηκε από τη Χαμάς τον περασμένο Οκτώβρη. 

Ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο από το δημοσίευμα, αν αυτή η πρόταση έγινε από τον ίδιο τον Αμπράμοβιτς ή όχι. Τον περασμένο Φεβρουάριο μάλιστα ο πρώην ισχυρός άνδρας της Τσέλσι, είχε προτείνει να δοθεί αυτό το ποσό στην Τουρκία, που τότε είχε πληγεί από τους φονικούς σεισμούς

Ένας από τους λόγους που ο Αμπράμοβιτς θέλει τα λεφτά να δοθούν στο Ισραήλ και όχι στην Ουκρανία, σύμφωνα με πηγές της Telegraprh, είναι η δυσανασχέτηση της Ρωσίας, αν το ποσό καταλήξει στην Ουκρανία.