Η Φιορεντίνα εισήγαγε «μυστική ρήτρα» στη συμφωνία με την Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ για τον Άμραμπατ

Σοφιάν Άμραμπατ

i

©printscreen

Η Φιορεντίνα εισήγαγε «μυστική ρήτρα» στη συμφωνία με την Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ για τον Άμραμπατ

Κώστας Τόπας 13:04 - 11.09.2023

Η Φιορεντίνα εισήγαγε μια μυστική ρήτρα στο συμβόλαιο του Σόφιαν Αμραμπάτ, για να του επιτρέψει να ενταχθεί στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Φιορεντίνα ενέκρινε τον δανεισμό για τον Μαροκινό μέσο την ημέρα λήξης της προθεσμίας των μεταγραφών, μετά από αρκετές ημέρες διαπραγματεύσεων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η συμφωνία περιλαμβάνει δανεισμό έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ, με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2024 αντί 20+5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένα βασικό ζήτημα για τη Φιορεντίνα σε όλη τη διαδικασία είναι ότι το συμβόλαιο του Αμραμπάτ λήγει στο τέλος του 2025, πράγμα που σημαίνει ότι αν η Γιουνάιτεντ δεν τον υπογράψει μόνιμα, η ιταλική πλευρά θα κινδύνευε να χάσει χρήματα για τον 27χρονο μέσο καθώς η χρηματιστηριακή του αξία μειώνεται.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Il Tirreno», Η Φιορεντίνα εισήγαγε «μυστική ρήτρα» στη συμφωνία με τον Σόφιαν Αμραμπάτ. Συγκεκριμένα, οι «βιόλα» επέκτειναν το συμβόλαιο του 27χρονου μέχρι το 2025 τον περασμένο Δεκέμβριο. Πριν από τη μετακίνησή του στη Γιουνάιτεντ, ο ιταλικός σύλλογος επέμεινε στην εισαγωγή ρήτρας στη συμφωνία που σημαίνει ότι, εάν η ομάδα του Τεν Χαχ δεν υπογράψει μόνιμα τον Αμραμπάτ, η Φιορεντίνα μπορεί να επεκτείνει το συμβόλαιό του για έναν ακόμη χρόνο έως το 2026.

Η Φιορεντίνα αποδέχτηκε ουσιαστικά ένα πρόγραμμα «αναβολής πληρωμής» από τη Γιουνάιτεντ προκειμένου να εισαχθεί αυτή η ρήτρα, με τον σύλλογο του Μάντσεστερ να δυσκολεύεται να υπογράψει παίκτες στο τέλος του καλοκαιριού λόγω ανησυχιών για το Financial Fair Play (FFP).