Άνετη πρόκριση για Μόλντε και Στουρμ Γκρατς, η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ έκανε την έκπληξη και απέκλεισε την Άιντραχτ

Άνετη πρόκριση για Μόλντε και Στουρμ Γκρατς, η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ έκανε την έκπληξη και απέκλεισε την Άιντραχτ

Παναγιώτης Κατσαφάδος 00:06 - 23.02.2024 / Ανανεώθηκε: 01:05 - 23.02.2024

Η Μόλντε και η Στουρμ Γκρατς πήραν άνετα την πρόκριση για τους «16» του Europa Conference League κάνοντας το 2/2 κόντρα σε Λέγκια Βαρσοβίας και Σλόβαν Μπρατισλάβας αντίστοιχα ενώ η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ σόκαρε την Άιντραχτ και πήρε την πρόκριση.

Αρκετά γκολ και μια μεγάλη έκπληξη είχαν οι τελευταίες αναμετρήσεις των play off του Europa Conference League. Η Μόλντε και η Στουρμ Γκρατς πέρασαν στους «16» της διοργάνωσης χωρίς δυσκολία ενώ η Ουνιόν σόκαρε την Άιντραχτ στην Γερμανία και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ

Tο πρώτο ημίχρονο στην Φρανκφούρτη ήταν ισορροπημένο σε γενικές γραμμές, με τις δύο ομάδες να μην απειλούν ιδιαίτερα. Η Ουνιόν ήταν καλύτερη, είχε την κατοχή της μπάλας με 55% ενώ είχε και 4 τελικές προσπάθειες έναντι 2 της γηπεδούχου Άιντραχτ, ωστόσο οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες 0-0 στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος, η Ουνιόν μπήκε ιδανικά και άνοιξε το σκορ με τον Πουέρτας στο 47ο λεπτό, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης.

Παρά το γρήγορο γκολ της Ουνιόν, το δεύτερο μέρος δεν είχε αρχικά πολλές φάσεις. Ωστόσο, ο Ντένις Έκερτ σκόραρε για την Ουνιόν στο 80ο λεπτό τέσσερα λεπτά αφού πέρασε ως αλλαγή και έδωσε μεγάλο προβάδισμα στους Βέλγους για την πρόκριση. Η Άιντραχτ μείωσε στο 88΄με τον Εντιμπέ ωστόσο δεν βρήκε δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και αποκλείστηκε. Οι Βέλγοι έκαναν την έκπληξη και πήραν την πρόκριση για την φάση των «16» του Europa Conference League.

Λέγκια Βαρσοβίας - Μόλντε

Η Μόλντε συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στη Νορβηγία. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Γκούλμπραντσεν, ο οποίος είχε σκοράρει δύο φορές στο πρώτο ματς, άνοιξε το σκορ στην Πολωνία. Στο 21ο λεπτό ο Χέσταντ πέτυχε δεύτερο γκολ για την Νορβηγική ομάδα με σουτ ακριβείας και έκανε πολύ πιο εύκολα τα πράγματα για την Μόλντε, η οποία είχε και το υπέρ της 3-2 από τον πρώτο αγώνα. Η Λέγκια είχε την κατοχή της μπάλας κα τις τελικές προσπάθειες υπέρ της αλλά η Μόλντε είχε την αποτελεσματικότητα και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με δύο γκολ.

Η Λέγκια προσπάθησε να ξαναμπεί στην υπόθεση της πρόκρισης και σκόραρε στο 60' με τον Γκούαλ αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Λίγα λεπτά αργότερα, η Μόλντε επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της και πέτυχε 3ο γκολ στο 67' πάλι με τον Γκούλμπραντσεν, ο οποίος σκόραρε το τέταρτο του γκολ σε δύο αναμετρήσεις με την Λέγκια. Η Μόλντε πήρε την νίκη με 3-0 στην έδρα της Λέγκια και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 6-2 στους «16» του Europa Cnference League.

Σλόβαν Μπρατισλάβας - Στουρμ Γκρατς

Η Σλόβαν προσπάθησε στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης να σκοράρει προκειμένου να διεκδικήσει όσες πιθανότητες είχε για πρόκριση ωστόσο δεν τα κατάφερε. Οι γηπεδούχοι απείλησαν 8 φορές την εστία της Στουρμ Γκρατς αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια και τα πράγματα να γίνονται ακόμη πιο εύκολα για τους Αυστριακούς που είχαν το ευρύ 4-1 υπέρ τους από το πρώτο ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο η Στουρμ Γκρατς σκόραρε στο 52' με το Μπιερέθ τελείωσε την υπόθεση της πρόκρισης. Η αυστριακή ομάδα διαχειρίστηκε το συνολικό υπέρ της σκορ (5-1) και πήρε άνετα την πρόκριση στους «16» του Europa Conference League.