Επική πρόκριση για την Καραμπάγκ των δέκα παικτών στους «16» του Europa League - Τρομερή ανατροπή της Φράιμπουργκ  στην παράταση

Επική πρόκριση για την Καραμπάγκ των δέκα παικτών στους «16» του Europa League - Τρομερή ανατροπή της Φράιμπουργκ στην παράταση

Δημήτρης Χούπης 22:30 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:32 - 22.02.2024

Η Καραμπάγκ των δέκα παικτών ηττήθηκε στην παράταση με 2-3 από την Μπράγκα, αλλά το υπέρ της 4-2 του πρώτου γύρου της έδωσε την πρόκριση στους «16» του Europa League. Η Φράιμπουργκ με ανατροπή νίκησε με 3-2 τη Λανς στην παράταση (2-2 κ.δ.)

Η Φράιμπουργκ έκανε μια τρομερή ανατροπή, επικρατώντας μέσω της παράτασης με 3-2 (2-2 κ.δ.) της Λανς και πήρε την πρόκριση για τους «16» του Europa League.

Το πρώτο μέρος άνηκε στη γαλλική ομάδα, αφού ο Ντα Κόστα στο 28ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τη Λανς και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ουαχί με ωραίο τελείωμα έκανε το 2-0. Στη συνέχεια όμως η Φράιμπουργκ πήρε τα πάνω της και με πρωταγωνιστή τον Σάλαϊ έστειλε το ματς στην παράταση. Ο Ούγγρος αρχικά μείωσε στο 67' και στο 90+2' ισοφάρισε σε 2-2.

Στην παράταση το τέρμα του Γκρέγκοριτς στο 99' ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στη γερμανική ομάδα.

Καραμπάγκ - Μπράγκα

Επική πρόκριση με δέκα παίκτες πήρε η Καραμπάγκ, η οποία ναι μεν έχασε με 2-3 στην παράταση από την Μπράγκα (0-2 κ.δ.), αλλά το υπέρ της 4-2 του πρώτου γύρου της έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο Φερνάντες στο 70' και ο Τζαλό στο 83ο λεπτό έστειλαν το ματς στην παράταση. Εκεί όμως αρχικά ο Σίλβα μείωσε το 102', αλλά το γκολ του Μπάνζα στο 112' έστελνε τον αγώνα στα πέναλτι. Ωστόσο οι Αζέροι χάρη στο γκολ του Ακουνταζάντε στο 120+2' πήραν την πρόκριση.

Ρεν - Μίλαν

Η Ρεν επικράτησε με 3-2 της Μίλαν, αλλά αυτό δεν της έφτανε αφού στο πρώτο ματς γνώρισε την ήττα με 0-3. Κάπως έτσι οι «ροσονέρι» πήραν το εισιτήριο για τους «16» του Europa League.

Η Ρεν άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με τον Μπουριζό, δίνοντας ελπίδες στη γαλλική ομάδα. Ωστόσο η απάντηση των «ροσονέρι» ήταν άμεση αφού έντεκα λεπτά μετά ο Γιόβιτς με κεφαλιά έκανε το 1-1. Ο Μπουριζό στο 54' έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, αλλά και πάλι η ομάδα του Μιλάνου απάντησε αμέσως.

Στο 58' ο Λεάο με ωραία ατομική προσπάθεια έκανε το 2-2 για τη Μίλαν. Μόνο που αυτό δεν ήταν το μόνο γκολ του αγώνα, αφού στο 68' ο Μπουριζό πέτυχε χατ τρικ, σκοράροντας και πάλι με πέναλτι.

Τουλούζ - Μπενφίκα

Ισόπαλο 0-0 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στην Τουλούζ και την Μπενφίκα, με την πορτογαλική ομάδα να παίρνει την πρόκριση για τους «16» του Europa League. Αφού στο πρώτο ματς η ομάδα της Λισαβόνας είχε επικρατήσει με 2-1.

Ο... σωτήρας Γκαλένο πέτυχε buzzer - beater και χάρισε τη νίκη στην Πόρτο
CHAMPIONS LEAGUE

23:58 - 21.02.2024

Ο... σωτήρας Γκαλένο πέτυχε buzzer - beater και χάρισε τη νίκη στην Πόρτο

Ένα απίθανο φινάλε επιφύλασσε η αναμέτρηση της Πόρτο με την Άρσεναλ (1-0), με τον Γκαλένο να πετυχαίνει ένα ασύλληπτο γκολ και να χαρίζει ένα σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του, με φόντο την πρόκριση στους «8» του UEFA Champions League.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε στους «φιλοξενούμενους» αφού είχαν αρκετές καλές στιγμές με τον Ράφα Σίλβα, τον Αντόνιο Σίλβα και τον Ντι Μαρία. Αλλά στο δεύτερο η γαλλική ομάδα ανέβασε ρυθμό, πίεσε για να βρει το γκολ που θα την έστελνε παράταση, αλλά δεν το κατάφερε. Η Τουλούζ στο δεύτερο μέρος μάλιστα είχε έξι κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της βραδιάς