Ανοίγουν σήμερα (13/2) τα γήπεδα: Τι αλλάζει στον τρόπο εισόδου των φιλάθλων

Opap Arena

i

© Intime

Ανοίγουν σήμερα (13/2) τα γήπεδα: Τι αλλάζει στον τρόπο εισόδου των φιλάθλων

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:53 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 11:55 - 13.02.2024

Τα γήπεδα της Stoiximan Super League είναι έτοιμα να ανοίξουν και πάλι τις πύλες τους έπειτα από δύο μήνες.

Πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που παρακολουθήσαμε αναμέτρηση ελληνικών ομάδων της πρώτης κατηγορίας με κόσμο, ωστόσο πλέον έφτασε η ώρα για την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες. 

Δύο μήνες μετά την απόφαση που πάρθηκε από την κυβέρνηση με σκοπό την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, το ελληνικό ποδόσφαιρο επιστρέφει στην... κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, μετά τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στο ντέρμπι του βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Ρέντη, οι αρμόδιες αρχές έλαβαν τα μέτρα τους και οδήγησαν τα γήπεδα σε... λουκέτο.

Ο σημερινός ημιτελικός Κυπέλλου στο Αγρίνιο (13/2, 19:30) ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Άρη θα αποτελέσει το πρώτο ματς που φέρνει την επιστροφή των οπαδών, ενώ αύριο (14/2) ακολουθεί και η σπουδαία αναμέτρηση της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού.

Από τότε πολλά ντέρμπι διεξήχθησαν χωρίς κόσμο, ενώ χιλιάδες οπαδοί με εισιτήρια διαρκείας έχασαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Πλέον, με την επιστροφή του κόσμου τα μέτρα είναι πολύ πιο αυστηρά, με τις τιμωρίες να είναι εξοντωτικές σε περιπτώσεις βίας στα γήπεδα. Στο πρόσφατο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα νέα μέτρα της αθλητικής βίας, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης προχώρησε σε ανακοινώσεις, οι οποίες δημιουργούν νέα δεδομένα. 

«Το πρώτο και βασικό είναι ότι Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, ανοίγουν σε νέο περιβάλλον, στο οποίο υπάρχει μια νέα Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπιση Βίας, η οποία επιβάλλει δρακόντειες κυρώσεις με κατεξοχήν κύρωση το κλείσιμο του γηπέδου από φιλάθλους. Εάν πέσει κροτίδα στο γήπεδο, εάν πέσει πυρσός, εάν πέσει στον αγωνιστικό χώρο επικίνδυνο αντικείμενο, χωρίς δεύτερη σκέψη κλείνει το γήπεδο από φιλάθλους στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας. Στόχος μας είναι να μην επηρεάσουμε το πρωτάθλημα και δεν το επηρεάζουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Τα νέα μέτρα κατά της αθλητικής βίας

1. Το γήπεδο θα κλείνει αν πέσει πυρσός ή κροτίδα εντός αγωνιστικού χώρου 

2. Από τις 6 Μαρτίου κανένα γήπεδο δεν θα λειτουργεί χωρίς κάμερες 

3. Οι φίλαθλοι θα έχουν πρόσβαση στα γήπεδα μέσω της εφαρμογής gov.gr wallet

Επιπλέον αποφασίστηκε και νέος τρόπος εισόδου των φιλάθλων. Το μέτρο που αφορά στην ταυτοπροσωπία, θα έχει ισχύ από τις 9 Απριλίου και σύμφωνα με τη διαδικασία που έχει ανακοινωθεί, ο κόσμος θα μπαίνει στο γήπεδο με τον εξής τρόπο: 

– Ανοίγουμε το Gov.gr wallet. 
– Πάμε στην ενότητα των εισιτηρίων.
– Πατάμε το κουμπί της προσθήκης επάνω πάνω δεξιά να εισάγουμε νέο εισιτήριο. 
– Σκανάρουμε το QR Code του εισιτηρίου που ήδη αγοράσαμε ή περνάμε χειροκίνητα τον αριθμό του εισιτηρίου. 
– Το εισιτήριό περνάει στο ψηφιακό μας πορτοφόλι, στο Gov.gr wallet.