Τρεις ομάδες διεκδικούν δύο εισιτήρια για τα playoffs και τις μάχες με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό - Το πρόγραμμά τους
i

©Intime

Τρεις ομάδες διεκδικούν δύο εισιτήρια για τα playoffs και τις μάχες με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό - Το πρόγραμμά τους

Στέλιος Βαρδάκης 22:48 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:48 - 12.02.2024

Ενδιαφέρουσα είναι η κούρσα για την είσοδο στην εξάδα και τα playoffs της Stoiximan Super League. Άρης, Λαμία και Αστέρας Τρίπολης απέχουν 6 βαθμούς. Το πρόγραμμα των τριών ομάδων στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Stoiximan Superleague φτάνει προς το τέλος της καθώς απομένουν μόλις τέσσερις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί. Έτσι, ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά και η κατάσταση σχετικά με την κατάταξη των ομάδων και αυτές που θα συμμετέχουν σε playoffs και play out.

Η Λαμία αντιμετώπισε την προηγούμενη αγωνιστική τον Αστέρα Τρίπολης σε μία αναμέτρηση που ξεκαθάρισε αρκετά τα πράγματα σχετικά με την είσοδο στην εξάδα. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου πανηγύρισε μία πολύ σπουδαία νίκη (2-1), η οποία μάλιστα ήρθε με ανατροπή, φτάνοντας τους 33 βαθμούς και πλέον βρίσκεται στην 6η θέση και στο +4 από την 7η θέση και την ομάδα της Αρκαδίας.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Φθιώτιδας, έγινε το απόλυτο φαβορί για την είσοδο στην εξάδα και την συμμετοχή στα play off για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις ομάδες (Άρης, Λαμία, Αστέρας Τρίπολης) που βρίσκονται μεταξύ 5ης και 7ης θέσης και απέχουν μόλις για 6 βαθμούς, διεκδικώντας δύο από τις τρεις θέσεις για την είσοδο στα play off στα τέσσερα εναπομείναντα ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Η βαθμολογική θέση των τριών ομάδων:

5η θέση: Άρης 35 βαθμοί

6η θέση: Λαμία 33 β.

7η θέση: Αστέρας Τρίπολης 29 β.

Ο Άρης μπορεί να έχει μία διαφορά μόλις 6 βαθμών από την 7η θέση ωστόσο, η παρουσία του στα play off θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη καθώς μόνο με δική του «αυτοκτονία» μπορεί να μην τερματίσει στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος. 

Από την άλλη, η Λαμία βρίσκεται σε εξαιρετική βαθμολογικά θέση και αυτή την στιγμή φαντάζει ως φαβορί για τερματίσει στην 6η θέση του πρωταθλήματος. Βέβαια, έχει μία σειρά από πολύ δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια καθώς έχει να αντιμετωπίσει τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες του Big-4.

Ο Αστέρας Τρίπολης όμως, μετά την ήττα που γνώρισε στην πρωτεύουσα του νομού Φθιώτιδας, βρίσκεται σε δύσκολη θέση βαθμολογικά και το «τρένο» της εξάδας φαίνεται να χάνεται για την ομάδα του Ράσταβατς καθώς πλέον δεν εξαρτάται από την ίδια, αλλά από τα αποτελέσματα των άλλων δύο ομάδων.

Ισοβαθμίες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ισοβαθμίες μεταξύ των τριών ομάδων που ισοβαθμούν. Αρχικά, να αναφέρουμε τι ισχύει με τα κριτήρια κατάταξης σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων, τα οποία είναι τα εξής:

1. Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες

2. Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα στα μεταξύ τους ματς

3. Τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος

4. Την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος

5. Την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος

Η βαθμολογία των τριών ομάδων σε περίπτωση που ισοβαθμήσουν μεταξύ τους:

1η θέση: Λαμία 10 βαθμοί

2η θέση: Άρης: 4 β.

3η θέση: Αστέρας Τρίπολης 3 β.

Βλέπουμε λοιπόν ότι σε περίπτωση που ισοβαθμήσουν και οι τρεις ομάδες Λαμία και Άρης έχουν προβάδισμα. Μάλιστα, η ομάδα της Φθιώτιδας έχει προβάδισμα σε περίπτωση που ισοβαθμήσει μόνο με κάποια εκ των δύο καθώς απέναντι στον Αστέρα μετράει δύο νίκες ενώ απέναντι στον Άρη έχει μία νίκη και μία ισοπαλία.

Από την άλλη σε περίπτωση ισοβαθμίας Αρη και Αστέρα Τρίπολης τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα, καθώς οι δύο ομάδες έχουν από δύο νίκες και μάλιστα με το ίδιο σκορ (3-2). Επομένως, σε αυτή την περίπτωση μετράει η διαφορά τερμάτων συνολικά στο πρωτάθλημα με τους «κιτρινόμαυρους» να βρίσκονται στο +8 αυτή τη στιγμή, ενώ την ομάδα της Αρκαδίας στο -8.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τριών ομάδων:

Άρης:

Ατρόμητος (εκτός)

Βόλος (εντός)

Παναθηναϊκός (εκτός)

ΑΕΚ (εντός)

Λαμία:

Παναθηναϊκός (εκτός)

ΑΕΚ (εντός)

Ατρόμητος (εκτός)

ΠΑΟΚ (εντός)

Αστέρας Τρίπολης:

Παναιτωλικός (εντός)

Ολυμπιακός (εκτός)

Κηφισιά (εντός)

Πανσερραϊκός (εκτός)