Ολο και χειρότερα: Ο Άγιαξ έχει να βιώσει τέτοια «τραγωδία» από το 1960

Άγιαξ

i

©Intime

Ολο και χειρότερα: Ο Άγιαξ έχει να βιώσει τέτοια «τραγωδία» από το 1960

Κώστας Τόπας 08:51 - 29.10.2023

Ο Άγιαξ πρόκειται να σπάσει μια παράδοση 26 ετών, αφού βιώνει τη χειρότερη εμπειρία του σε μια σεζόν Eredivisie από τη δεκαετία του 1960.

Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ολλανδία, με 36 τίτλους Eredivisie και 20 κύπελλα KNVB στην τροπαιοθήκη της. Ο Άγιαξ είχε φτάσει μέχρι και τα ημιτελικά του Champions League το 2019, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια πραγματική μάχη για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος που οδηγούν στον υποβιβασμό αφού ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν.

Οι τέσσερις φορές πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται σε κρίση, με τους οπαδούς να διαμαρτύρονται και να ξεσηκώνονται μετά από μια θλιβερή πορεία που τους οδήγησε να κερδίσουν μόλις πέντε βαθμούς στους πρώτους επτά αγώνες τους. Ο Άγιαξ είναι 17ος στο πρωτάθλημα, μόλις ένα βαθμό μπροστά από την τελευταία ομάδα Φόλενταμ και ήδη 22 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν.

Το συγκινητικό μήνυμα του Ντε Τσέρμπι για την αγνή αγάπη του για το ποδόσφαιρο: «Λίγοι μπορούν να με καταλάβουν» (vid)
EUROPA LEAGUE

15:09 - 27.10.2023

Το συγκινητικό μήνυμα του Ντε Τσέρμπι για την αγνή αγάπη του για το ποδόσφαιρο: «Λίγοι μπορούν να με καταλάβουν» (vid)

Ο προπονητής της Μπράιτον και αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, Ρομπέρτο ​​Ντε Τσέρμπι μοιράστηκε ένα συγκινητικό μήνυμα για την αγάπη που έχει για το ποδόσφαιρο, λίγο πριν τη μεγάλη νίκη της ομάδας του κόντρα στον Άγιαξ.

Ο Άγιαξ έχει καταλήξει σε αυτή τη θέση στο πρωτάθλημα μετά την ήττα με 4-3 από την Ουτρέχτη, αποτέλεσμα που οδήγησε τον προπονητή Μορίς Στέιν να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Αρκετά ονόματα έχουν συνδεθεί με τη θέση του προπονητή στον «Αίαντα», καθώς σύμφωνα με την De Telegraaf, αυτό το του Τζον Φαν' τ Σχιπ, είναι το επικρατέστερο για να αναλάβει τα ηνία της ολλανδικής ομάδας, μέχρι το τέλος της σεζόν.