Άντραζ Σπόραρ, o καλύτερος... αναπληρωματικός σκόρερ

Άντραζ Σπόραρ

i

Intime

Άντραζ Σπόραρ, o καλύτερος... αναπληρωματικός σκόρερ

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:45 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:46 - 14.04.2024

Ο Άντραζ Σπόραρ όχι μόνο δεν γκρινιάζει επειδή δεν παίζει βασικός, αλλά αντιθέτως αποθεώνει τον Φώτη Ιωαννίδη και προσφέρει κρίσιμες λύσεις στους αγώνες του Παναθηναϊκού, όποτε τον καλέσει ο προπονητής.

Το διπλό του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη, οφείλεται στη συλλογική προσπάθεια, όμως τα γκολ που την δίνουν προέρχονται συνήθως από μία ατομική ενέργεια. Ο Άντραζ Σπόραρ με μία εκτέλεση (την πατρότητα της οποίας έχει ο Τιερί Ανρί) υψηλής τεχνικής, σκόραρε για τους «πράσινους» και άλλαξε τις ισορροπίες στην αναμέτρηση με τον Άρη. Διότι μέχρι το 62’, το εύθραυστο 0-0 δεν ήταν αρκετό για το Τριφύλλι.

Το παράδοξο είναι πως στο άκουσμα της είσοδου του Σπόραρ στο δεύτερο ημίχρονο, οι περισσότεροι οπαδοί δεν ενθουσιάστηκαν. Επειδή ο Σλοβένος επιθετικός έχει κατηγορηθεί μέχρι και για το... προπατορικό αμάρτημα. Ανεξαρτήτως των γκολ που έχει πετύχει, για το πρόσωπο του Σπόραρ έχει αναπτυχθεί μία... υποκουλτούρα υπέρμετρης κριτικής.

αμφισβήτησης.

Ο 30χρονος κυνηγός πληρώνει το άστοχο πέναλτι στο ισόπαλο 0-0 του Παναθηναϊκού με τον ΝΠΣ Βόλο στο “Απόστολος Νικολαΐδης” στα περσινά Play Offs. Όπως και την ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία στην ήττα με 2-1 από την Μπράγκα στην Πορτογαλία, σε ένα τάιμινγκ που το Τριφύλλι μπορούσε να ισοφαρίσει. Δύο φάσεις που τον έχουν... στοιχειώσει και έχουν διογκώσει την αμφισβήτηση στις τάξεις των “πράσινων” φιλάθλων.

Βέβαια, οι περισσότεροι παραγνωρίζουν την προσφορά του Σπόραρ. Ο οποίος παρότι προοριζόταν για βασικός επιθετικός, φέτος έχει αποδεχτεί τον ρόλο του αναπληρωματικού, αναγνωρίζει δημοσίως ότι ο Ιωαννίδης δικαίως τον έχει υποσκελίσει και όποτε καλείται να βοηθήσει, ο Σλοβένος το πράττει με το παραπάνω. Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας, ο οποίος το καλοκαίρι θα πάρει μέρος στο Euro 2024 ως ενδεκαδάτο μέλος της Σλοβενίας.

Ο Σπόραρ «εκτέλεσε» σαν μεγάλος σκόρερ τον ανεκδιήγητο Στάβρεφ

Ο Σπόραρ «εκτέλεσε» σαν μεγάλος σκόρερ τον ανεκδιήγητο Στάβρεφ

Ένας διαιτητής που θύμισε τις πιο σκοτεινές εποχές του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρουσιάστηκε στο «Βικελίδης» με σκοπό να σταματήσει τον Παναθηναϊκό. Όμως, ο Άντραζ Σπόραρ και τα άλλα παιδιά του Φατίχ Τερίμ χάλασαν τη... δουλειά του Αλεξάντερ Στάβρεφ και έφτασαν σε απόσταση βολής από την κορυφή.

Παρόλα αυτά, ο Σπόραρ έχει σκοράρει 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, πολλά εκ των οποίων κρίσιμα. Για παράδειγμα, με τρία γκολ στους δύο αγώνες του Παναθηναϊκού με τη Ντνίπρο στον Β’ προκριματικό γύρο του Champions League, o Σλοβένος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στη διασφάλιση της φετινής ευρωπαϊκής παρουσίας του Τριφυλλιού έως τον Δεκέμβριο.

Αντίστοιχα, ο Σπόραρ σκόραρε στο 0-1 της Τούμπας στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που αποδείχτηκε καθοριστικό για την πρόκριση στον τελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ... Ή το... buzzer beater στη Λαμία στον πρώτο γύρο, που έδωσαν τρεις βαθμούς. Όπως και άλλα πολύτιμα γκολ, που έδωσαν βαθμούς στην ομάδα του Φατίχ

Κυρίως, όσο και αν ακούγεται οξύμωρο, ο Ιωαννίδης έχει μεταμορφωθεί εντυπωσιακά επειδή έμαθε από τις κινήσεις του Σπόραρ. Δεν είναι δημοσιογραφική υπερβολή, το έχει εξηγήσει ο ίδιος ο διεθνής επιθετικός. Σε ανύποπτο χρόνο, ο Ιωαννίδης είχε τονίσει πως έβλεπε τον συμπαίκτη του στους αγώνες και στις προπονήσεις και διδάχτηκε πως πρέπει να παίζει τη θέση ένα μοντέρνο «εννιάρι».