Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Ο Σέρβος παικταράς που (ξανά)γεννήθηκε στην Τούμπα

Αντρίγια Ζίβκοβιτς

i

© Intime

Αντρίγια Ζίβκοβιτς: Ο Σέρβος παικταράς που (ξανά)γεννήθηκε στην Τούμπα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:15 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 14.09.2023

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας έως το 2027, με τον Ιβάν Σαββίδη να επιβραβεύει την μέχρι τώρα παρουσία του στα «ασπρόμαυρα», αλλά και την ηγετική του μορφή που κάνει τη διαφορά.

Σε ρυθμούς Ζίβκοβιτς κινούνται άπαντες στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ τις τελευταίες ώρες!

Όπως είναι γνωστό από χθες το βράδυ (13/9), ο Σέρβος ποδοσφαιριστής θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας τουλάχιστον μέχρι το 2027. Η οικογένεια Σαββίδη ήθελε από την πρώτη στιγμή πολυετή συνεργασία με τον Ζίλε, του οποίου η ηγετική μορφή έχει κάνει τη διαφορά στον Δικέφαλο από την πρώτη μέρα της παρουσίας του.

Από τα τέλη της περασμένης σεζόν, ο ΠΑΟΚ στόχευσε στην ανανέωση του Αντρίγια, το έδειξε με κάθε τρόπο κι έτσι τα κατάφερε, διότι ο 27χρονος Σέρβος εξτρέμ θα παραμείνει στον σύλλογο μέχρι το 2027. Για ακόμα τρία χρόνια δηλαδή και ουσιαστικά τέσσερις σεζόν με την τρέχουσα. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως ο Μουντιαλικός Ζίβκοβιτς θα είναι ένας από τους πλέον ακριβοπληρωμένους παίκτες της ομάδας και ουσιαστικά από τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία.

Το δέσιμο του Σέρβου με τον Δικέφαλο είναι σπάνιο, καθώς δεν βλέπουμε τόσο συχνά ξένους ποδοσφαιριστές να γίνονται «ένα» με τον σύλλογο και παράλληλα το αγαπημένο παιδί της κερκίδας. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Ζίβκοβιτς θα συμπληρώσει μία επταετία με τα «ασπρόμαυρα» και μένει να δούμε που θα σταματήσει να γράφει το κοντέρ.

Η έλευση στη Θεσσαλονίκη και το ονειρικό ξεκίνημα

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο του 2020 ως ελεύθερη μεταγραφή από την Μπενφίκα. Συγκεκριμένα, στις 8 Σεπτεμβρίου η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ με ένα εντυπωσιακό βίντεο ανακοίνωσε τον Σέρβο εξτρέμ, ο οποίος υπέγραψε αρχικά διετές συμβόλαιο.

Το ξεκίνημα του Ζίλε με τον Δικέφαλο στο στήθος ήταν κάτι παραπάνω από ονειρικό. Συγκεκριμένα το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ αποτελεί δίχως αμφιβολία το πιο ξεχωριστό για εκείνον, καθώς το πέτυχε κόντρα στην πρώην του ομάδα. Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τους «Αετούς της Λισαβόνας» στην Τούμπα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα είχε πάρει τεράστια νίκη με 2-1, με τον Ζίλε να σκοράρει το δεύτερο γκολ και στην ουσία να χαρίζει την ιστορική πρόκριση στους Θεσσαλονικείς. Την πρώτη του σεζόν στην Τούμπα, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πήρε τη φανέλα βασικού στο... σπίτι του, καθώς μέτρησε συνολικά 48 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 14 γκολ και 8 ασίστ. 

Μάλιστα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του Κυπέλλου στο τέλος της χρονιάς, καθώς με το απίθανο γκολ στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και με την εντυπωσιακή ασίστ με το τακουνάκι στο buzzer beater του Κρμέντσικ στον τελικό, οδήγησε την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία σε ακόμη έναν τίτλο.

Οι επιδόσεις του Ζίβκο που έφεραν την πρώτη ανανέωση

Η σεζόν 2021-22 για τον ΠΑΟΚ σημαδεύτηκε από την ονειρική πορεία στην Ευρώπη. Μπορεί το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου να έκλεισε την χρονιά δίχως τίτλο, καθώς γνώρισε την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο η ιστορική πορεία στη νεοσύστατη διοργάνωση του Conference League έδωσε θετικό πρόσημο.

Σε αυτήν τη σεζόν τα σκαμπανεβάσματα του Σέρβου ήταν αρκετά, ωστόσο οι ηγετικές ικανότητες και τα σπουδαία του γκολ όταν η μπάλα... έκαιγε, έκαναν τον Ζίβκοβιτς τον απόλυτο πρωταγωνιστή. Συνολικά εκείνη τη χρονιά κατέγραψε επτά τέρματα και 12 ασίστ σε 52 ματς, με τα ευρωπαϊκά γκολ κόντρα σε Κοπεγχάγη και Μίντιλαντ να κάνουν τη διαφορά.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου γύρου εκείνης της σεζόν, ο Ζίβκοβιτς επιβραβεύτηκε από τον σύλλογο κι ανανέωσε το συμβόλαιό του. Συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2021, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποίησε πως ο Σέρβος είναι κι επίσημα παίκτης του Δικεφάλου ως το καλοκαίρι του 2024, αφού υπέγραψε τη διετή επέκταση στο συμβόλαιό του.

«Είναι από εκείνες τις σχέσεις που μοιάζουν καρμικές. Ο Σέρβος εξτρέμ φεύγοντας από τη Μπενφίκα ήθελε να πάει κάπου που θα αισθανόταν όμορφα και θα μπορούσε να δείξει τη μεγάλη αξία του.Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μπήκε αμέσως στο κλίμα, έγινε πρωταγωνιστής και καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους πλάγιους επιθετικούς του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ πόνταρε στον Σέρβο, όταν λίγοι πίστευαν σ’ αυτόν και δικαιώθηκε απόλυτα», ανέφερε μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Τα μοναδικά highlights του Σέρβου την περασμένη σεζόν

Τη σεζόν που μας πέρασε, ο Ζίβκο αποτέλεσε για ακόμη μία φορά βασικό στέλεχος της ομάδας, βρήκε επτά φορές δίχτυα σε 41 εμφανίσεις, ενώ μας χάρισε και μερικές στιγμές... μαγείας. Συγκεκριμένα, η σεζόν 2022-23 για τον Ζίλε, σημαδεύτηκε από τα εντυπωσιακά γκολ που πέτυχε. Με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, οι γκολάρες απέναντι σε Βόλο και Ιωνικό.

Στις 13/11 και στην εντός έδρας αναμέτρηση με τους Θεσσαλούς για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος και τελευταία του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα με 3-0. Στο 30ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς έκανε το 2-0 με έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Έπειτα από μία σέντρα του Ράφα Σοάρες από τα αριστερά, ο Σέρβος ποδοσφαιριστής πήρε το ριμπάουντ και επιχείρησε το γυριστό σουτ με το καλό του πόδι το αριστερό και χωρίς να έχει ορατότητα στην εστία του Κότνικ, πετυχαίνοντας έτσι ένα από τα ομορφότερα γκολ του πρωταθλήματος.

Στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό και στην εύκολη νίκη του «Δικεφάλου» με 6-0, αυτός που τράβηξε τα βλέμματα χάρη στην εντυπωσιακή λόμπα που επιχείρησε, ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας στο 30ο λεπτό, το οποίο ήταν και το πιο εντυπωσιακό απ΄ όλα. 

Συγκεκριμένα, ο σκόρερ των «ασπρόμαυρων» υποδέχτηκε τη μπάλα από την πάσα του Νάρεϊ και με μία απίθανη λόμπα «κρέμασε» τον Χουτεσώτη, με αποτέλεσμα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του «Δικεφάλου» από το πρώτο κιόλας μισάωρο.

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα τη φετινή σεζόν

Μέχρι στιγμής τη φετινή χρονιά, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς δείχνει κάτι παραπάνω από... καυτός, με το ξεκίνημά του να είναι άκρως εντυπωσιακό. Σε εννιά συμμετοχές με την «ασπρόμαυρη» φανέλα για τη σεζόν 2023-24, ο διεθνής Σέρβος έχει μετρήσει πέντε γκολ, τρεις ασίστ και τρία κερδισμένα πέναλτι.

Μπορεί οι συνεχόμενες ευρωπαϊκές προκρίσεις του ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι, οι οποίες έστειλαν την ομάδα στους ομίλους του Conference League να έχουν την σφραγίδα του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, όμως ο Σέρβος συνέχισε... το χαβά του και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με τα δύο γκολ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, το... σόου κόντρα στη Χάιντουκ στη ρεβάνς της Τούμπας αλλά και το απίθανο γκολ στην Σκωτία απέναντι στη Χαρτς που σφράγισε την ανατροπή, ο Ζίβκοβιτς μπορεί να θεωρείται απολύτως δικαιολογημένα ο MVP, της μέχρι τώρα πορείας του Δικεφάλου για φέτος.

Οι εμφανίσεις με τον ΠΑΟΚ τον καθιέρωσαν στην Εθνική και τον έστειλαν Μουντιάλ

Τα τελευταία χρόνια, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής αποτελεί βασικό στέλεχος της Εθνικής Σερβίας κι αυτό οφείλεται στην εξαιρετική απόδοση με τα «ασπρόμαυρα». Μάλιστα, στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ τον περασμένο χειμώνα, ο Ζίβκοβιτς αγωνίστηκε βασικός και στα τρία ματς του ομίλου. 

Μπορεί οι Σέρβοι να αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση με δύο ήττες και μία ισοπαλία αρκετά νωρίς, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αξιοπρεπέστατος, αγωνιζόμενος μάλιστα στη θέση του δεξιού φουλ μπακ.

Αξίζει να σημειωθεί πως συνολικά με τη φανέλα της Εθνικής Σερβίας, ο Ζίβκοβιτς έχει μετρήσει 38 συμμετοχές κι ένα γκολ, ενώ το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 2013.

Η «καυτή» 25χρονη Θεσσαλονικιά που τον... κρατάει στην Τούμπα

Μπορεί ο Ζίβκοβιτς να έχει δεθεί με τον Δικέφαλο και να θεωρεί την Τούμπα «σπίτι» του, ωστόσο ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν στην ανανέωση ήταν και ο έρωτας με μία Θεσσαλονικιά. Συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για την Ελισάβετ Οικονόμου, η οποία βρίσκεται στο πλευρό του. 

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και η 25χρονη αισθητικός είναι μαζί τα τελευταία δύο χρόνια, όμως όλο αυτό το διάστημα προτιμούν να μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τον τελευταίο καιρό, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ βρίσκεται στα καλύτερά του. Όντας βασικό στέλεχος της Εθνικής του ομάδας αλλά κι ένας από τους ηγέτες των «ασπρόμαυρων», ο Ζίλε έχει καταφέρει να βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα και όχι μόνο εντός γηπέδου.

Ο έρωτας με την 25χρονη Θεσσαλονικιά είναι η βασική αιτία για την οποία ο Σέρβος ποδοσφαιριστής είναι μόνιμα με το... χαμόγελο στα χείλη.

Η 25χρονη καλλονή, η οποία είναι αισθητικός και με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, είναι αυτή που έχει «κλέψει» την καρδιά του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Το τελευταίο χρονικό διάστημα μάλιστα, οι επισκέψεις της στο γήπεδο της Τούμπας έχουν καθιερωθεί, ωστόσο με... διακριτικό τρόπο.

Οι δηλώσεις που δείχνουν την «ασπρόμαυρη» τρέλα

Σε μία πρόσφατη συνέντευξή του, ο Ζίβκοβιτς είχε μιλήσει για τον ΠΑΟΚ και την Παρτιζάν με άκρως «κολακευτικό» τρόπο. «Αγαπώ τη Παρτίζαν, αγαπώ τον ΠΑΟΚ! Είμαστε… αδέρφια. Δεν ήρθα εδώ για να παίξω απλά ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ δεν είναι κάτι απλό. Δεν θέλω να χάνω με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, την αγαπώ αυτή τη ομάδα. Ο λόγος που ήρθα στον ΠΑΟΚ είναι και αυτός ο δεσμός που μας δένει. Ο πιο μεγάλος μου στόχος είναι να κλείσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα είτε στον ΠΑΟΚ, είτε στην Παρτίζαν!», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Όπως διαπιστώνεται, ο Ζίβκοβιτς έχει δεθεί με τον «Δικέφαλο του Βορρά», καταλαβαίνει και νιώθει την ατελείωτη αγάπη που του δείχνει ο κόσμος, με αποτέλεσμα όλα αυτά να αποτυπώνονται στον αγωνιστικό χώρο. 

Πλέον, η ανανέωση του μέχρι το 2027, του δίνει μία μοναδική ευκαιρία να καταγράψει μεγάλα ρεκόρ, να μπει στο πάνθεον της «ασπρόμαυρης» ιστορίας και να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Άλλωστε, οι 150 συμμετοχές και τα 33 γκολ σε μόλις τρία χρόνια παρουσίας στη Θεσσαλονίκη, αποτελούν από μόνα τους μία ξεχωριστή περίπτωση.