Ο Ντι Μαρία ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από την Αργεντινή μετά το Κόπα Αμέρικα

Άνχελ Ντι Μαρία

i

©Intime

Ο Ντι Μαρία ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από την Αργεντινή μετά το Κόπα Αμέρικα

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:11 - 23.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:16 - 23.11.2023

Ο Άνχελ Ντι Μαρία ανακοίνωσε μέσω των social media πως θα αποχωρήσει από την εθνική Αργεντινής, μετά την ολοκλήρωση του Κόπα Αμέρικα στις 14 Ιουλίου.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία αποκάλυψε μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram πως θα αποσυρθεί από την εθνική ομάδα της Αργεντινής, μετά την ολοκλήρωση του Κόπα Αμέρικα στις 14 Ιουλίου.  

Ο Ντι Μαρία έγινε ήρωας για τη χώρα του αφού σημείωσε γκολ στους δύο τελικούς στους οποίους η Αργεντινή κέρδισε τρόπαια τα τελευταία δύο χρόνια. Σκόραρε το μοναδικό του γκολ εναντίον της Βραζιλίας στον τελικό του Κόπα Αμέρικα το 2021 και το πρώτο για την ομάδα του στη νίκη επί της Γαλλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Ο Ντι Μαρία, ο οποίος έπαιξε σε Μπενφίκα, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην Ευρώπη, έχει σκοράρει 29 γκολ για την Αργεντινή. Εκτός από τους τίτλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Κόπα Αμέρικα, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Πεκίνο το 2008 με την Αργεντινή και το Παγκόσμιο Κύπελλο U20 της FIFA το 2007.

Αναλυτικά τι αναφέρει η ανάρτησή του: 

«Λοιπόν, ο τελευταίος προκριματικός αγώνας έφτασε για εμένα. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια πόσο γεμίζει την ψυχή μου το χειροκρότημα του κόσμου τον τελευταίο καιρό, απολαμβάνω κάθε δευτερόλεπτο αυτής της στοργής που μου δείχνουν οι συμπαίκτες μου. 

Είναι οικογένειά μου, χωρίς αυτούς η ιστορία δεν θα είχε το ίδιο νόημα. Η αγάπη τους με έκανε αυτόν που είμαι σήμερα. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα δυσάρεστα γεγονότα που προέκυψαν στον αγώνα με την Βραζιλία, σε κανέναν δεν αξίζει αυτή η μεταχείριση, οι ξυλοδαρμοί, τα φοβισμένα παιδιά στη μέση ενός γηπέδου όπου το μόνο που έπρεπε να συμβεί ήταν να απολαύσουν το παιχνίδι. 

Ελπίζω να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Το Κόπα Αμέρικα θα είναι η τελευταία φορά που θα φορέσω τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής. Αποχαιρετώ το πιο όμορφο πράγμα που συνέβη στην καριέρα μου, με όλο τον πόνο στην ψυχή μου και νιώθοντας έναν κόμπο στον λαιμό μου. 

Φόρεσα με περηφάνια αυτή τη φανέλα. Ευχαριστώ τους φιλάθλους, τον φίλους, τους συμπαίκτες μου, συνεχίζουμε να γράφουμε ιστορία και όσα πετυχαίνουμε θα μείνουν αξέχαστα στην αιωνιότητα. Πάμε Αργεντινή!»