Βραζιλιάνοι οπαδοί έφτυσαν τον Ντι Μαρία κι εκείνος απάντησε με το... ίδιο νόμισμα (vid)

Η στιγμή της έντασης

i

© PrtScr

Βραζιλιάνοι οπαδοί έφτυσαν τον Ντι Μαρία κι εκείνος απάντησε με το... ίδιο νόμισμα (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:04 - 23.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:07 - 23.11.2023

Κατά την αποχώρηση των παικτών της Αργεντινής στο επεισοδιακό ματς με την Βραζιλία, ο Ντι Μαρία δέχτηκε... επίθεση από τους οπαδούς της «Σελεσάο».

Μετά από 2,5 χρόνια η Αργεντινή επέστρεψε στο γήπεδο που σήκωσε το Κόπα Αμέρικα τον Ιούλιο του 2021 και πλήγωσε ξανά τη Βραζιλία, αυτήν τη φορά για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026.

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι, χάρη στο γκολ του Νικολάς Οταμέντι επικράτησε με 1-0 της μεγάλης της αντιπάλου στο «Μαρακανά», επιβεβαιώνοντας πως αυτό το διάστημα βρίσκεται σε πολύ καλύτερο φεγγάρι.

Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων στιγματίστηκε από τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν τη σέντρα εξαιτίας των οποίων το παιχνίδι άρχισε με σχεδόν μισή ώρα καθυστέρηση.

Συγκεκριμένα, κατά την ανάκρουση των Εθνικών ύμνων υπήρξε μεγάλη ένταση στην κερκίδα όπου υπήρχαν οι φίλαθλοι της Αργεντινής. Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες της Αλμπισελέστε προσπάθησαν να τους ηρεμήσουν, ο Μέσι παρότρυνε τους συμπαίκτες του να πάνε στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ξεκινήσει αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της αποχώρηση των πρωταθλητών κόσμου προς τα αποδυτήρια, ένας οπαδός απαθανάτισε την ένταση που δημιουργήθηκε με πρωταγωνιστή τον Ντι Μαρία. 

Όπως διαπιστώνεται από το παρακάτω βίντεο, ο ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα δέχτηκε... επίθεση από φτυσίματα, ενώ στη συνέχεια «απάντησε» με το... ίδιο νόμισμα.

Ινφαντίνο: «Δεν υπάρχει η παραμικρή θέση για βία στο ποδόσφαιρο, εντός και εκτός γηπέδου»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, σχολίασε τα όσα έγιναν, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα κατά της βίας.

«Δεν υπάρχει η παραμικρή θέση για τη βία στο ποδόσφαιρο, εντός ή εκτός γηπέδου. Τέτοια γεγονότα, όπως αυτά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Βραζιλίας με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Μουντιάλ στο στάδιο Μαρακανά, δεν έχουν θέση στο άθλημά μας ή στην κοινωνία μας.

Απίστευτο: Οι Αργεντινοί συγκρούονταν με την αστυνομία και ένας Βραζιλιάνος έβγαζε σέλφι ατάραχος
WORLD CUP

11:50 - 22.11.2023

Απίστευτο: Οι Αργεντινοί συγκρούονταν με την αστυνομία και ένας Βραζιλιάνος έβγαζε σέλφι ατάραχος

Ένας Βραζιλιάνος φίλαθλος φαίνεται ότι διασκέδαζε βλέποντας τους οπαδούς της Αργεντινής να συγκρούονται με την αστυνομία, αφού έβγαλε το κινητό του και έβγαλε ατάραχος σέλφι.

Χωρίς υπερβολή, όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι οπαδοί, τα επιτελεία και οι άρχοντες των αγώνων θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους να διασκεδάζουν με το ποδόσφαιρο και ζητώ από τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουν πως αυτό είναι σεβαστό σε όλα τα επίπεδα».