Από τον Ιμπραϊμοβιτς στον Λουκάκου: Οι δέκα ακριβότερες μεταγραφές στην Ευρώπη! (vids)

Από τον Ιμπραϊμοβιτς στον Λουκάκου: Οι δέκα ακριβότερες μεταγραφές στην Ευρώπη! (vids)

Μαρία Δαλιάνη • 12:07 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Το ποδόσφαιρο πλέον έχει μετατραπεί και αυτό σε ένα χρηματιστήριο με τις ομάδες να δαπανούν τεράστια ποσά προκειμένου να αποκτήσουν παίκτες. Από τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στον Ρομέρο Λουκάκου σας παρουσιάζουμε τους 10 ποδοσφαιριστές που έχουν κοστίσει αθροιστικά περισσότερο.

Τα τελευταία χρόνια οι ομάδες δαπανούν όλο και περισσότερα χρήματα με τα τεράστια ποσά που δίνουν να προκαλούν... ζαλάδα . Μιλάμε ακόμα και για εννιαψήφια νούμερα που δελεάζουν ομάδες και παίκτες και μας θυμίζουν ότι το χρήμα ρέει άφθονο και στην αγορά του ποδοσφαίρου.

10. Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (169 εκατομμύρια)

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ©Getty Images

Ο Σουηδός Σούπερ Σταρ που πρόσφατα ολοκλήρωσε την καριέρα του με τα χρώματα της Μίλαν δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα. Ο Ζλάταν ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Μάλμε με τον Άγιαξ να δίνει συνολικά 8 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό του. Από εκεί και πέρα ακολούθησε η Γιουβέντους (16 εκατ.ευρώ), η Ίντερ (25εκατ.ευρώ), η Μπαρτσελόνα (70εκατ.ευρώ), η Παρί Σεν Ζερμέν (21εκατ.ευρώ) ενώ στις Μαντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Λος Άντζελες Γκάλαξι και Μίλαν πήγε ως ελεύθερος.

9. Ουσμάν Ντεμπελέ (170 εκατομμύρια)

Μπορεί να είναι μόλις 26 χρονών ωστόσο, το ταλέντο του, που ήταν εμφανές από την αρχή ανάγκασε τις ομάδες που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής να δαπανήσουν τεράστια ποσά για την απόκτηση του. Έναν χρόνο μετά την μετακίνηση του από την Ρεν στην Ντόρμουντ για 35 εκατομμύρια ευρώ η Μπαρτσελόνα έβγαλε από τα ταμεία της, 140 εκατομμύρια ευρώ για τον Γάλλο εξτρέμ ο οποίος όμως την ασταθή παρουσία του να μην έχει κάνει απόσβεση των χρημάτων που ξόδεψαν οι «Μπλαουγκράνα» για να τον κάνουν δικό τους.

8. Ανχέλ Ντι Μαρία (179 εκατομμύρια)

Ο Αργεντινός βρισκόταν από το 2015 έως και το 2022 στη Παρί Σεν Ζερμέν η οποία δαπάνησε 63 εκατομμύρια ευρώ, λίγο πριν μείνει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν. Πέρα από τα 8 εκατομμύρια της Μπενφίκα στην Ροσάλιο Σέντραλ η Ρεάλ είχε δώσει 33 εκατομμύρια στους πορτογάλους ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβγαλε από τα ταμεία της το 2014 για να τον κάνει δικό της πριν μετακομίσει στο παρίσι. Ενώ σε Γιουβέντους και Ροσάλιο Σέντραλ πήγε ως ελεύθερος.

7. Κιλιάν Εμπαπέ (180 εκατομμύρια)

Κιλιάν Εμπαπέ Κιλιάν Εμπαπέ/©Intime

Για τον Κιλιάν Εμπαμπέ μία μεταγραφή αρκούσε! Οι εμφανίσεις του με την Μονακό έπεισαν τους Παριζιάνους να βγάλουν από τα ταμεία τους το ποσό των 180 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνουν δικό τους το καλοκαίρι του 2018.

Οι Άραβες πήγαν στο Παρίσι να βρουν τον Εμπαπέ και τους έριξε... πόρτα! (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

11:13 - 27.07.2023

Οι Άραβες πήγαν στο Παρίσι να βρουν τον Εμπαπέ και τους έριξε... πόρτα! (vid)

Ο Κιλιάν Εμπαπέ παρά την εξωπραγματική πρόταση της Αλ Χιλάλ απάντησε αρνητικά στους εκπροσώπους της που ταξίδεψαν στο Παρίσι και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την καριέρα στη Παρί.

6. Αντουάν Γκριεζμάν (184 εκατομμύρια)

Ο Γκριεζμάν δεν έχει κάνει πολλές μετακινήσεις στην καριέρα αλλά από ότι φάνηκε αυτές που έκανε ήταν αρκετά δαπανηρές. Πρώτη, η Ατλέντικο Μαδρίτης όπου ξόδεψε 54 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της από την Ρεάλ Σοσιεδάδ το 2014. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις του έπεισαν την Μπαρτσελόνα η οποία έδωσε 120 εκατομμύρια ωστόσο, αυτή η συνεργασία δεν στέριωσε. Το 2021 ο Γκριεζμάν μετακόμισε και πάλι στην Μαδρίτη αυτή την φορά ως δανεικός, με την Ατλέντικο Μαδρίτης λίγο αργότερα να βγάζει 10 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της για να τον κάνει πάλι δικό της!

5. Φίλιπ Κουτίνιο (180,3 εκατομμύρια) 

Η καριέρα του Βραζιλιάνου δεν πήγε όπως περίμενε όμως ότι εκανε μέχρι στιγμής ήταν αρκετό για να μπει και αυτός στην λίστα με τις ακριβότερες μεταγραφές. Η Ίντερ τον απέκτησε από την Βάσκο Ντε Γκάμα έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ ενώ το 2013 η Λίβερπουλ έβγαλε από τα ταμεία της 13 εκατομμύρια ευρώ και τον έφερε στο Άνφιλντ. Πέντε χρόνια αργότερα η Μπαρτσελόνα έβγαλε από ταμεία της 135 εκατομμύρια ευρώ για τον Κουτίνιο! Από εκεί και πέρα όμως η καριέρα του είχε πτώση με την Μπάγερν να δίνει 8 εκατομμύρια ευρώ για τον δανεισμό του, με τους «Μπλαουγκράνα» να βάζουν στα ταμεία τους 20 εκατομμύρια ευρώ μετά και  την πώληση του στην Άστον Βίλα.

4. Αλβάρο Μοράτα (189 εκατομμύρια)

 Ίσως κανείς δεν περίμενε το όνομα του Ισπανού επιθετικού να βρίσκεται στο πρωτάθλημα των ακριβότερων μεταγραφών όμως από ότι φαίνεται έχει πείσει αρκετές ομάδες να ξοδέψου αρκετά χρήματα για να τον αποκτήσουν. Η αρχή έγινε το 2024 όταν η Γιουβέντους πλήρωσε την Ρεάλ Μαδρίτης 20 εκατομμύρια ευρώ πριν επιστρέψει και πάλι στην Μαδρίτη για το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Ακολούθησε η Τσέλσι η οποία έδωσε 66 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της, Ατλέντικο 18 εκατομμύρια ευρώ για το δανεισμό του και 35 επιπλέον για την αγορά του με τους «μπιακονέρι» να βγάζουν και πάλι από τα ταμεία τους ένα υπέρογκο ποσό που άγγιζε τα 20 εκατομμύρια για να το ξαναφέρουν στην Ιταλία.

3. Κριστιάνο Ρονάλντο (247 εκατομμύρια) 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κάνει και εδώ αισθητή την παρουσία του. Για τον Πορτογάλο Σούπερ Σταρ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν δώσει τα περισσότερα χρήματα με τους «μερένχες» να ξοδεύουν 94 εκατομμύρια ευρώ και 117 εκατομμύρια αντίστοιχα για να τον φέρει στο Old Trafford για δεύτερη φορά ενώ το καλοκαίρι του 2003 οι Άγγλοι είχαν δαπανήσει 19 εκατομμύρια ευρώ για την μεταγραφή του από την Σπόρτινγκ. Ενώ την τρίτη φορά που επέστρεψε στο Μάντσεστερ με την Γιουνάιτεντ να δίνει 15 εκατομμύρια στη Γιουβέντους για να τον κάνει δικό της.

Τι συμβαίνει με τον Ρονάλντο; Η Αλ Νασρ άφησε εκτός promo για τις νέες εμφανίσεις τον Πορτογάλο σταρ (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

13:50 - 26.07.2023

Τι συμβαίνει με τον Ρονάλντο; Η Αλ Νασρ άφησε εκτός promo για τις νέες εμφανίσεις τον Πορτογάλο σταρ (vid)

Μεγάλη έκπληξη έχει προκαλέσει η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο από το βίντεο για τις νέες εμφανίσεις της Αλ Νασρ με τους ποδοσφαιρόφιλους ανά τον κόσμο να αναρωτιούνται τί μπορεί να σημαίνει αυτό.

2. Νεϊμάρ (310 εκατομμύρια) 

Νεϊμάρ ©Photo by Flaviu Buboi/NurPhoto via Getty Images/Ideal Images

Ο Βραζιλιάνος μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει δύο μεταγραφές στην καριέρα του εκ των οποίων και οι δύο ήταν δαπανειρές. Οι «Μπλαουγκράνα» το 2013 είχαν ξοδέψει 88 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρουν από την Σάντος στην Μπαρτσελόνα, με την Παρί να βγάζει από τα ταμεία της 222 εκατομμύρια για να τον κάνει κάτοικο Παρισιού.

 1. Ρομέλου Λουκάκου (333.36 εκατομμύρια) 

Ρομέλου Λουκάκου Ρομέλου Λουκάκου/©IG:romelulukaku

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται ο Ρομέρο Λουκάκου. Ο Βέλγος επιθετικός έχει πολλές μεταγραφές στο βιογραφικό του με την επιστροφή του από την Τσέλσι στην Ίντερ, το καλοκαίρι του 2021, να κοστίζει 113 εκατομμύρια ευρώ! Συνολικά οι μεταγραφές τους στην Τσέλσι (128 εκατομμύρια ευρώ) και αυτές στην Έβερτον (35 εκατομμύρια ευρώ), στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (84 εκατομμύρια ευρώ) και στην Ίντερ (74 εκατομμύρια ευρώ) και δικαίως κατακτά την πρωτιά στην σχετική λίστα.