Απίστευτο! Αξιωματούχοι στη Νότια Κορέα έκαναν «ντου» σε οπαδούς και τους πήραν πανό με τη βία (vid)

Απίστευτο! Αξιωματούχοι στη Νότια Κορέα έκαναν «ντου» σε οπαδούς και τους πήραν πανό με τη βία (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:04 - 24.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:13 - 24.03.2024

Ο κακός χαμός έλαβε χώρα σε παιχνίδι της Νότιας Κορέας εναντίον της Ταϊλάνδης, όταν αξιωματούχοι της ομοσπονδίας έκαναν «ντου» για να πάρουν πανό από τους οπαδούς, μέσω του οποίου έκαναν κριτική στον πρόεδρο της.

To βράδυ της Πέμπτης (21/3) η Νότια Κορέα υποδέχθηκε την Ταϊλάνδη στην έδρα της, με φόντο τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026. To παιχνίδι στιγματίστηκε από μία πράξη φίμωσης, εναντίον των φιλάθλων της γηπεδούχου.

Τι ακριβώς συνέβη; Λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ανέβασαν ένα πανό, το οποίο ασκούσε κριτική στον πρόεδρο της ομοσπονδίας. Οι ίδιοι έγραφαν σε αυτό τη φράση «Έξω ο Τσουνγκ Μονγκ-Γκιού», ζητώντας την παραίτηση του στελέχους από τη θέση του. Παράλληλα, κρατούσαν και σημαιάκια με πανομοιότυπο μήνυμα, το οποίο είχε στο στόχαστρο τον 62χρονο άντρα.

Ωστόσο, όπως αποτυπώθηκε σε βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτό δεν άρεσε στους ανθρώπους της ομοσπονδίας. Κάποιοι εξ αυτών, λοιπόν, έκαναν οργανωμένο «ντου» παρέα με τους σεκιούριτι και προσπάθησαν να πάρουν το πανό με τη βία. Η ιστοσελίδα «Korea JoongAng Daily» αποφάσισε να συνομιλήσει με άνθρωπο της ομοσπονδίας, προκειμένου να μάθει τη θέση της. Εκείνος απάντησε πως ο λόγος που αφαιρέθηκε το πανό ήταν το γεγονός ότι το μέγεθός του δεν συμβάδιζε με τα επιτρεπτά όρια της FIFA.

Ο Τσουνγκ Μονγκ-Γκιού αποτελεί ένα άτομο το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους οπαδούς της Νότιας Κορέας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον κατηγορούν για το γεγονός ότι η ομάδα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ υπάρχουν και αυτοί που θεωρούν ότι κάνει κατάχρηση εξουσίας. Ο αρχηγός της KFA θεωρείται ότι είναι ο άνθρωπος πίσω από την παρακμή της εθνικής ομάδας.

Στον ίδιο ασκείται έντονη κριτική για το γεγονός πως προσέλαβε δίχως να συμβουλευτεί κανέναν τον Γιούργκεν Κλίνσμαν, καθώς και για τις παρεμβάσεις του στον τρόπο διαχείρισης του ρόστερ. Τον περασμένο μήνα, οι οπαδοί της ομάδας οργάνωσαν διαμαρτυρία κατά της KFA, ζητώντας από τον πρόεδρό της να αφήσει και επίσημα τη θέση του. Ορισμένοι από αυτούς, μάλιστα, έστειλαν ακόμη και στεφάνια κηδείας στο σπίτι του.