Αποθέωσε τον Μπενζεμά ο Μέσι: «Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης και δίκαια πήρε τη Χρυσή Μπάλα»

Αποθέωσε τον Μπενζεμά ο Μέσι: «Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης και δίκαια πήρε τη Χρυσή Μπάλα»

Κώστας Τσιακλής 20:51 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:59 - 23.10.2023

Ο Λιονέλ Μέσι αποθέωσε τον Καρίμ Μπενζεμά για την χρονιά που είχε και τον οδήγησε στην κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας το 2022.

Ο Λιονέλ Μέσι αποθέωσε τον Καρίμ Μπενζεμά και δήλωσε πως δίκαια κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα το 2022.

Η τελετή για την παράδοση της Χρυσής Μπάλας για το 2023 θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον Λιονέλ Μέσι να είναι το φαβορί για την κατάκτηση της αφού οδήγησε την Αργεντινή στο τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον περασμένο Δεκέμβριο. Κάτι τέτοιο ισχυρίζονται και τα ισπανικά μέσα που αναφέρουν πως ο 35χρονος θα πάρει στις 30 Οκτωβρίου την 8η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του.

Την περασμένη χρονιά το βραβείο αυτό κατέκτησε ο Καρίμ Μπενζεμά που έσπασε τα κοντέρ και είχε οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο 14ο Champions League της ιστορίας της. Η γνωστή εφημερίδα «L'Equipe» κοινοποίησε ένα βίντεο από το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στις 30/10, με τον Γάλλο επιθετικό και τον Λιονέλ Μέσι να θυμούνται το Ρεάλ Μαδρίτης - Παρί Σεν Ζερμέν που διεξήχθη στη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης,

Τότε στο πρώτο ματς η Παρί είχε επικρατήσει με 1-0 στο Παρίσι και στη ρεβάνς ο Καρίμ Μπενζεμά σημείωσε χατ-τρικ και οδήγησε την ομάδα του στην ανατροπή του εις βάρος της αποτελέσματος (3-1). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «μερένγκες» έχαναν με 0-1 και στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Στο βίντεο που κοινοποίησε η Equipe λοιπόν ο Μέσι αποθεώνει τον Μπενζεμά και μεταξύ άλλων αναφέρει πως είναι ένας εκπληκτικός παίκτης και δίκαια είχε φτάσει στην κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. «Νομίζω ότι ο Μπενζεμά ήταν ο δίκαιος νικητής. Το αξίζει για τη σπουδαία χρονιά που έκανε και αυτό που κάνει συνολικά σε όλη του την καριέρα. Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης και νομίζω ότι αυτή η αναγνώριση είναι σημαντική για αυτόν και για το ποδόσφαιρο», είπε χαρακτηριστικά ο Μέσι.