Άρης: Για την πρώτη αγωνιστική υπέρβαση
i

@intime

Άρης: Για την πρώτη αγωνιστική υπέρβαση

Αλέξης Σαββόπουλος 09:00 - 10.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:19 - 10.08.2023

Ποια τα πλάνα και ποια τα ερωτηματικά στην ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει ο Τερζής στο αποψινό παιχνίδι με την Ντιναμο Κιέβου.

Ενώπιον μιας μεγάλης πρόκλησης και συνάμα ευκαιρίες βρίσκεται σήμερα ο Άρης που υποδέχεται στις 21:15 την Ντινάμο Κιέβου στο πρώτο από τα δυο παιχνίδια του 3ου προκριματικού γύρου του conference league. Αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της Αραράτ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει σήμερα μια σαφώς πιο δύσκολη αποστολή αλλά, όπως φάνηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις, μια τεράστια διάθεση για μια νίκη που θα θέσει τις βάσεις της πρόκρισης για τα πλέι-οφ. Για να συμβεί αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πίστη εφαρμογή του πλάνου και η αποφυγή των λαθών που έγιναν στα παιχνίδια με την Αραράτ. 

Ο Τερζής έχει να διαχειριστεί μια σειρά από ζητήματα που αφορούν κυρίως την άμυνα λόγω του τραυματισμού του Μπράμπετς που θα λείψει και από το σημερινό παιχνίδι και της αποχώρησης του Εμπακατά για την Γκαζιαντέπ. Η λογική λέει ότι ο Έλληνας τεχνικός θα διατηρήσει τον Οντουμπάτζο στο πλευρό του Φαμπιάνο και το ερώτημα είναι ποιος θα κληθεί να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας. Τα σενάρια είναι δυο. Το ένα να αγωνιστεί δεξιά ένας από τους Ματαρίτα ή Φεράρι  με ανάποδο πόδι και το άλλο να χρησιμοποιηθεί βασικός με μια μόλις προπόνηση ο Μοντόγια

Το σίγουρο είναι ότι ο σχηματισμός θα είναι σήμερα το 4-2-3-1 με την προσθήκη ενός κλασικού αμυντικού μέσους του Ζουλ δίπλα στον Τζούρασεκ και τον Νταρίντα λίγο μπροστά. Η απουσία του Σαβέριο ανοίγει την πόρτα της ενδεκάδας πιθανότατα στον Κάρλσον με ερωτηματικό σε ποια κατάσταση είναι μετά τον τραυματισμό του στον τετρακέφαλο και πόσο μπορεί να αντέξει.