Μιρτσέα Λουτσέσκου: “Θέλω να κερδίσουμε και να μην σκέφτομαι τον επαναληπτικό”
i

@intime

Μιρτσέα Λουτσέσκου: “Θέλω να κερδίσουμε και να μην σκέφτομαι τον επαναληπτικό”

Αλέξης Σαββόπουλος 19:10 - 09.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:39 - 09.08.2023

Τι είπε στη συνέντευξη τύπου ο Ρουμάνος τεχνικός της Ντινάμο Κιέβου για το αυριανό παιχνίδι με τον Αρη αλλά και τον… Ραζβάν.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν αό τον αγώνα με τον Αρη, απεκδύθηκε την ταμπέλα του φαβορί για την ομάδα τυ στάθηκε στο νεανικό ρόστερ της Ντινάμο, τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει ο πόλεμος αλλά ταυτόχρονα εξέφρασε την επιθυμία, η ομάδα του να πάρει προβάδισμα πρόκρισης απο το πρώτο παιχνίδι. “Είναι το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην Ευρώπη. Ξερω καλά τον Αρη και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξερω επίσης ότι οι φίλαθλοι του Αρη είναι εκδηλωτικοί και θα δημιουργήσουν καυτή ατμόσφαιρα, αλλά θα δούμε στο χορτάρι τι θα γίνει. Δεν έχω ξεχωρίσει κάποιο παίκτη του Αρη, θα παίξει στην έδρα του, εμείς πρέπει να αμυνθούμε σωστά και να οργανώσουμε το πλάνο μας. Εχουμε ένα μεγάλο brand name που δεν συνάδει με το τωρινό ρόστερ. Θέλουμε να κερδίσουμε και δεν θέλω να σκέφτομαι το δεύτερο παιχνίδι στο Βουκουρέστι. Ξερω ότι και ο Αρης θέλει να κάνει το πρώτο βήμα” τόνισε και συνέχισε λέγοντας: “Ο Αρης είναι μια ομάδα με έμπειρους παίκτες και εμείς μια νεανική ομάδα με λίγους έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ειναι καλό που έχουμε νέους σε ηλικία παίκτες, αλλά μας λείπει η εμπειρία. Στην Ευρώπη είμαστε απο τις πιο νεανικές ομάδες, οι ξένοι έφυγαν λόγω του πολέμου”.

Για το αν πήρε πληροφορίες για τον Αρη απο τον γιό του, Ραζβάν Λουτσέσκου, ήταν κατηγορηματικός: “Δεν θέλω να μιλήσω για τον Ραζβάν και τη σχεση μου με τον γιό μου, είμαι αρκετά έμπειρος για να διαχειρίζομαι καταστάσεις, το ίδιο και ο Ραζβαν, αλλά δεν χρειάζομαι τη βοήθειά του”.

Τέλος ο Ρουμάνος τεχνικός αναφέρθηκε και στις συνθήκες που έχει προκαλέσει για την ομάδα του ο πόλεμος λέγοντας χαρακτηριστικά:“Παίζουμε ποδόσφαιρο μέσω πολέμου, κάναμε 23 ώρες ταξίδι για να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη. Πέρσι παίζαμε στην Κρακοβία, για αυτό επιλέξαμε φέτος το Βουκουρέστι που έχει και αρκετους Ουκρανούς μετά τον πόλεμο. Εχουμε μια νεανική ομάδα που πιστευω ότι θα βοηθήσει να δούμε ένα καλό παιχνίδι. Οι καιρικές συνθήκες θα επηρεάσουν και τις δυο ομάδες”.