Άρης: Κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση
i

Παλικούτσα/©Getty Images

Άρης: Κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση

Αλέξης Σαββόπουλος 10:15 - 12.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:31 - 12.02.2023

Η πρόσληψη Παλικούτσα στη θέση του τεχνικού διευθυντή αποτελεί την πρώτη ένδειξη μιας αλλαγής πλεύσης στη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Χωρίς ακόμη να έχουμε δείγμα γραφής του, παρά μόνο όσα αλιεύουμε από την πρόσφατη θητεία του σε Νυρεμβέργη και Ριέκα, η κίνηση του Θόδωρου Καρυπίδη να προσλάβει τεχνικό διευθυντή, είναι, εκ προοιμίου, προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν εξετάζουμε αν είναι καλός, κακός, μέτριος, φθηνός ή ακριβός. Στεκόμαστε στην λογική που κρύβει αυτή η απόφαση, αν αναλογιστούμε ότι μέχρι πρόσφατα, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, έχοντας… καεί από τη συνεργασία του με τους προηγούμενους τεχνικούς διευθυντές, όπως τουλάχιστον έλεγε, εμφανιζόταν αρνητικός στην δημιουργία μιας τέτοιας θέσης στο οργανόγραμμα της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Τι άλλαξε; Προφανώς η μέτρια φετινή χρονιά, μερικές κακές επιλογές παικτών, δυο αλλαγές προπονητή μέσα στην ίδια σεζόν, έπαιξαν τον ρόλο τους. Το σημαντικό όμως είναι η επιλογή αυτή να αποτελεί προϊόν μιας γενικότερης αλλαγής στο μοντέλο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μια πραγματική αλλαγή πλεύσης και διάθεση στελέχωσης της ΠΑΕ. Με προσθήκη ανθρώπων που αφενός γνωρίζουν το αντικείμενο και την αγορά και αφετέρου θα επωμιστούν ευθύνες που τις είχε αποκλειστικά και μόνο ο Θόδωρος Καρυπίδης.

Η χρονική στιγμή της πρόσληψης του Γερμανοκροάτη μοιάζει ιδανική. Φεβρουάριο μήνα με 15 παιχνίδια ακόμη και ήδη με το βλέμμα σιγά-σιγά προς την επόμενη χρονιά αφού η φετινή δεν εξελίχθηκε βάσει πλάνου. Κοινώς το πλάνο απέτυχε. Ο Παλικούτσα θα έχει το επόμενο τρίμηνο στη διάθεσή του για να αξιολογήσει την κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και τη γενικότερη λειτουργία του club. Θα τον απασχολήσουν σίγουρα δυο πράγματα. Το θέμα προπονητή και οι προσθαφαιρέσεις του ρόστερ

Ο 44χρονος νέος τεχνικός διευθυντής του Άρη θα έχει αρκετό χρόνο για να… τσεκάρει τον νυν προπονητή Απόστολο Τερζή καθώς και το υλικό της ομάδας. Από τις αποφάσεις που θα πάρει και από τον… χώρο που θα του δοθεί, θα φανεί προς ποια κατεύθυνση θα επιδιώξει να κινηθεί ο Άρης μιας και φαίνεται και πάλι εξαιρετικά πιθανό, το ρόστερ να αλλάξει σε αρκετά μεγάλο βαθμό.