Άρης: «Κλειδώνουν» οι αλλαγές στο βασικό σχήμα
i

Μορόν©intime

Άρης: «Κλειδώνουν» οι αλλαγές στο βασικό σχήμα

Αλέξης Σαββόπουλος 09:00 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 03.08.2023

Τρεις οι πιθανές διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα από τον Τερζή με στόχο τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του Άρη.

Ο Άρης ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του για τον επαναληπτικό με την Αραράτ και μετά την χθεσινή δοκιμή στο Κλεάνθης Βικελίδης… κλειδώνουν όπως όλα δείχνουν και οι αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Τερζής, έχοντας και το πρώτο ματς ως οδηγό, μοιάζει να έχει κατασταλάξει στις αλλαγές που πιστεύει ότι κρίνονται επιβεβλημένες, ώστε να διορθώσει τα κακώς κείμενα της πρώτης αναμέτρησης στην Αρμενία.

Οι αλλαγές σε πρόσωπα αναμένεται να είναι τρεις. Ο Φράνκο Φεράρι φαίνεται ότι έχει πάρει κεφάλι στην κούρσα για το αριστερό άκρο της άμυνας από τον Ματαρίτα που είχε αγωνιστεί βασικός στο Ερεβάν. Ο Έλληνας τεχνικός ποντάρει στην καλύτερη αμυντική συμπεριφορά του Φεράρι έναντι του Κοσταρικανού που αντιμετώπισε προβλήματα από τον Σερομπιάν στο πρώτο παιχνίδι.

Αλλαγή θα έχουμε και στη μεσαία γραμμή που επίσης δεν είχε καλή λειτουργεία πριν από μια εβδομάδα. Ο Νέβεν Τζούρασεκ διεκδικεί μια θέση στο βασικό σχήμα. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι αν θα πάρει τη θέση του Ζουλ στο «έξι» παίζοντας ως μοναδικός κόφτης στο 4-3-3 μαζί με τους Ρουπ και Νταρίντα ως εσωτερικούς μέσους ή αν θα παίξει στο πλευρό του Καμερουνέζου σε διάταξη 4-2-3-1. Πιο πιθανό σενάριο το πρώτο με τον Ζουλ να μένει στον πάγκο.

Η πιο σίγουρη αλλαγή φαντάζει αυτή του Μορόν αντί του Γκρέι στην επίθεση. Ο Ισπανός θα ξεκινήσει βασικός αλλά είναι βέβαιο ότι δεν είναι σε θέση να βγάλει ολόκληρο το 90λεπτο λόγω έλλειψης ρυθμού. Ο Τερζής ποντάρει όμως στη διάθεση και την ενέργεια που μπορεί να δώσει στην επίθεση ο Ισπανός αντί του πιο βαρύ Γκρέι. Όσο για τη θέση του δεξιού εξτρέμ, ο Μενέντες είναι πιθανό να διατηρήσει τη θέση του στο βασικό σχήμα έναντι του Κάρλσον.