Άρης: «Κλείδωσαν» οι δέκα για Τούμπα, μένει μια θέση ανοικτή
i

Ιτούρμπε/©Intime

Άρης: «Κλείδωσαν» οι δέκα για Τούμπα, μένει μια θέση ανοικτή

Αλέξης Σαββόπουλος 09:25 - 04.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 04.01.2023

Ποια είναι τα πλάνα και ποιο το ερωτηματικό για τον Άλαν Πάρντιου ενόψει του ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ (4/1, 20:00).

Η απουσία του Λούις Πάλμα υποχρεώνει τον Άλαν Πάρντιου να αλλάξει το πλάνο του μεσοεπιθετικά αφού χάνει έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του, μια σημαντική απειλή για την αντίπαλη εστία αλλά και ένα δεινό εκτελεστή στατικών φάσεων. 

Ο προπονητής του Άρη δοκίμασε αρκετά πράγματα αλλά φαίνεται να καταλήγει στον Ιτούρμπε για να αντικαταστήσει τον νεαρό από τις Ονδούρες και να καλύψει την μια πλευρά της επίθεσης με τον Μαντσίνι στην άλλη και τον Γκρέι στην κορυφή. 

Ο Παραγουανός έχει αγωνιστεί σε τέτοια παιχνίδια, έχει το πάθος και την ένταση που απαιτείται, δίνει βοήθειες στο μπακ της πλευράς του αλλά μπορεί να αναλάβει και κάποιες από τις εκτελέσεις των στατικών φάσεων. 

Η εναλλακτική του 61χρονου τεχνικού είναι να βάλει τον Μανού Γκαρθία, ενδεχόμενο που όμως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αφού ο Ισπανός είναι περισσότερο παίκτης του άξονα και όχι γραμμής.

Το μεγάλο δίλλημα όμως του προπονητή του Άρη είναι η σύνθεση της μεσαίας γραμμής που ήταν αυτή που τα τελευταία χρόνια έγερνε την πλάστιγγα υπέρ του Άρη. Ο Πάρντιου, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του, δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα χρησιμοποιήσει βασικό τον Νταρίντα

Όχι γιατί δεν είναι έτοιμος αγωνιστικά (το αντίθετο μάλιστα) αλλά γιατί θα είναι μόλις το πρώτο του ματς με τη φανέλα του Άρη και αυτό ντέρμπι και ίσως δεν θελήσει να τον ρίξει απευθείας στα βαθιά. 

Για αυτό δοκίμασε και τον Νταμπό στη μεσαία γραμμή μαζί με Ματέο και Ετέμπο που θεωρούνται δεδομένοι. Εκεί που δύσκολα θα αλλάξει κάτι είναι στην άμυνα με τον Κουέστα στο τέρμα, Οντουμπάτζο και Πίρσμαν στα δυο άκρα και το δίδυμο Μπράμπετς - Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας.