Άρης: Νίκη για πολλούς λόγους
i

Ενκουλού/©Intime

Άρης: Νίκη για πολλούς λόγους

Αλέξης Σαββόπουλος 09:00 - 12.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:10 - 12.02.2023

Βάλσαμο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, το τρίποντο κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο 6ο ντεμπούτο του Τερζή. Βασικός ο Ενκουλού μετά από 2,5 μήνες.

Ο στόχος του Άρη σήμερα κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι ξεκάθαρος. Να γυρίσει το διακόπτη. Να αφήσει πίσω του μια άσχημη περίοδο που περιλάμβανε αποκλεισμό στο θεσμό του κυπέλλου, μερικές κακές ήττες όπως αυτή από τον Ιωνικό και φυσικά μια ακόμη απομάκρυνση προπονητή. Υπάρχει επιπλέον και το βαθμολογικό κίνητρο. Ο Άρης δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει την παρουσία του στην 6άδα και χρειάζεται 2-3 νίκες τουλάχιστον στα εναπομείναντα πέντε παιχνίδια, για να την… κλειδώσει οριστικά.

Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ο Τόλης Τερζής που κλήθηκε για 6η φορά να καθίσει στον πάγκο (αυτή τη φορά ως το τέλος της σεζόν) έχει κάποιες σημαντικές επιστροφές (βλέπε Πάλμα), ένα καινούργιο πρόσωπο (Χριστοδουλόπουλο) αλλά και μια μεγάλη απώλεια, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής. Τον Γιακούμπ Μπράμπετς που έμεινε έξω λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς. Αυτομάτως, σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι, θα… σπάσει το δίδυμο με τον Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας και αναγκαστικά θα επιστρατευτεί ο Ενκουλού. Ο Καμερουνέζος θα πέσει κατευθείαν στα βαθιά. Θα είναι το πρώτο του παιχνίδι από τις 28 Νοεμβρίου όταν τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Σχεδόν 2,5 μήνες μετά δηλαδή..

Αυτή θα είναι η μια αναγκαστική αλλαγή. Η δεύτερη θα είναι η επιστροφή του Ετέμπο στο κέντρο δίπλα σε Νταμπό και Νταρίντα αλλά και του Πάλμα στην επίθεση μαζί με Ματέο και Καμαρά που επίσης θα πάρει φανέλα βασικού.