Άρης: Παίρνει Φατόρε από Σεβίλλη

Ο Βαλεντίνο Φατόρε.

i

©instagram/valentinofattore

Άρης: Παίρνει Φατόρε από Σεβίλλη

Αλέξης Σαββόπουλος 17:25 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:25 - 18.06.2023

Τον 21χρονο δεξιό μπακ απο τη 2η ομάδα της Σεβίλλης έκλεισε η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Στο πρόσωπο του Βαλεντίνο Φατόρε Σκότα, βλέπει ο Άρης μια κίνηση που μοιάζει εκτός απο άμεση λύση και ως πρότσεκτ τύπου Πάλμα. 

Ο γεννημένος στην Αργεντινή στις 10 Αυγούστου του 2001, αλλά μεγαλωμένος στην Ισπανία (για αυτό και η ισπανική υπηκοότητα) παίκτης αγωνίζεται ως δεξιός μπακ που μπορεί επίσης να αγωνιστεί και ως στόπερ. Ο Φατόρε γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες, ωστόσο, μετακόμισε στην Ισπανία σε ηλικία μόλις οκτώ ετών.

 Εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Σεβίλλης και το 2018 έκανε το ντεμπούτο του με την C-Team της Σεβίλης σε ηλικία 17 ετών σε αγώνα κόντρα στην Κόρδοβα στην Tercera División. Την πρώτη του εμφάνιση με την 2η ομάδα την έκανε στις 21 Απριλίου του 2019 σε παιχνίδι κόντρα στη Ρεκρεατίβο Ουέλβα.

Τη μοναδική του εμφάνιση με την 1η ομάδα της Σεβίλης το πραγματοποίησε στις 21 Δεκεμβρίου του 2021 μπαίνοντας ως αλλαγή στην ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε έκανε 33 συμμετοχές, με πέντε γκολ και δύο ασίστ με την Σεβίγια Ατλέτικο, την 2η δηλαδή ομάδα της Σεβίλλης που τερμάτισε 10η στον 4ο όμιλο του πρωταθλήματος που συμμετείχε.

Ο Φατόρε παρότι Αργεντινός με ιταλικές ρίζες απο τον πατέρα του έχει μια συμμετοχή με την U19 της Ισπανίας. Το συμβόλαιο του Φατόρε με την Σεβίλλη ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες και ο Άρης έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά μαζί του. Ο Φατόρε είναι εγγονόςτου Έκτορ Σκότα που έκανε σπουδαία καριέρα στη Σεβίλλη στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και τις αρχές του '80.

Άρης: Πωλήσεις και αποδεσμεύσεις, φέρνουν κι άλλες προσθήκες
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:34 - 18.06.2023

Άρης: Πωλήσεις και αποδεσμεύσεις, φέρνουν κι άλλες προσθήκες

Ο Πάβιτσιτς άνοιξε την αυλαία των μεταγραφών για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά οι πολύ πιθανές νέες παραχωρήσεις και οι επικείμενες αποδεσμεύσεις, θα ανεβάσουν κατά πολύ τον συνολικό αριθμό όσων προστεθούν στο ρόστερ.

Θυμίζουμε ότι χθες αφίχθη στη Θεσσαλονίκη το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη. Ο 29χρονος Κροάτης με τον οποίο οι κιτρινόμαυροι άνοιξαν λογαριασμό στη θερινή μεταγραφική περίοδο, έχει συμφωνήσει προφορικά κι αφού περάσει από ιατρικό κι εργομετρικό έλεγχο θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις που έχουν ξεκινήσει από προχθές. 

Αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο και υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, ο Πάβιτσιτς θα ταξιδέψει την Τετάρτη και στο Ισραήλ για τα δυο φιλικά με την Μακάμπι Χάιφα.