Οι Χιλιανοί, ο Καμίλο Μόγια και ο Αρης

Τόλης Τερζής

i

© Intime

Οι Χιλιανοί, ο Καμίλο Μόγια και ο Αρης

Αλέξης Σαββόπουλος 11:07 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:02 - 17.07.2023

Στη Χιλή στέλνουν στον Αρη τον 25χρονο αμυντικό μέσο της Ο΄ Χίγκινς, έναν απο τους πολλούς της λίστας της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης αναζητεί αρκετούς ποδοσφαιριστές για να ενισχύσει το ρόστερ του. Η θέση του αμυντικού μέσου είναι μία από αυτές. Στη γενική… ανομβρία ονομάτων, απο τη Χιλή προκύπτει ενδιαφέρον για τον Καμίλο Μόγια. Τι εστί Μόγια; Ενας 25χρονος αμυντικός μέσος που αγωνίζεται στην Ο΄Χιγκινς και προηγουμένως στην Ουνιβερσιτά της πατρίδας του. Δεν έχει βγει από την χώρα του στο πρωτάθλημα της οποίας μετράει συνολικά 112 συμμετοχές με δύο γκολ και πέντε ασίστ ενώ έχει συμμετοχές και με τις μικρές Εθνικές ομάδες της Χιλής.

Το δημοσίευμα είναι της ιστοσελίδας «redgol.cl» και αναφέρει ότι ο Κάρλος Μόγια ετοιμάζεται για την Ευρώπη και τον Άρη του Europa Conference League. Ο παίκτης είχε προταθεί στον Ρόμπερτ Παλίκουτσα, εξετάστηκε η περίπτωσή του αλλά δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να αποτελεί βασική επιλογή.

Πρεμιέρα σήμερα για τους ποδοσφαιριστές του Άρη

Ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων για την περασμένη σεζόν, ο Άρης πατάει και πάλι χορτάρι σήμερα το απόγευμα, καθώς στο Ρύσιο είναι προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση. Κάτω από ιδιάζουσες συνθήκες όμως αφού θα απουσιάσουν αρκετοί ποδοσφαιριστές για διάφορους λόγους ενώ κάποιοι από αυτούς που θα βρεθούν στην γραμμή της αφετηρίας για τη νέα σεζόν, είναι πιθανό το επόμενο διάστημα να αποχωρήσουν (παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιας πώλησης ή αποδεσμεύσεων.

Απόντες στο ξεκίνημα θα είναι οι διεθνείς Γιάκουμπ Μπράμπετς (Τσεχία) και Νικολά Ενκουλού (Καμερούν), ενώ στους Χουλιάν Κουέστα, Μόουζες Οντουμπάτζιο και Αντρέ Γκρέι έχει δοθεί επιπλέον άδεια, λόγω του γάμου τους.Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η πρωτη προπόνηση γίνεται από ένα καθεστώς αναμονής των αρκετών κινήσεων που θα πραγματοποιηθούν και φέτος για την ενίσχυση του ελλειματικού ρόστερ. Από την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ αφήνουν να εννοηθεί ότι σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν τις πρώτες συμφωνίες. Εξαιτίας αυτής της αναμονής και για να καλυφθούν τα κενά, στις προπονήσεις θα συμμετέχουν σε πρώτη φάση έξι παίκτες από την Κ19 και ένας από την Κ17.

Πρόκειται για τους Καραμανλή ο οποίος αγωνίζεται ως στόπερ, Τσέρα που παίζει ως αριστερό εξτρέμ, Τσαλίκογλου που αγωνίζεται στο κέντρο ως 8άρι και 10άρι, Κράνια που καλύπτει την θέση του αριστερού μπακ ενώ θα είναι και ο Ηλίας Σγουρός που αγωνίζεται ως δεξί μπακ. Επίσης θα είναι παρόντες ο Κουτρουλίδης που είναι τερματοφύλακας στην Κ17 και ο Καράι που αγωνίζεται στην ίδια θέση, αλλά στην Κ19.