Τα τρία στοιχήματα του Πάρντιου
i

Ράφαελ Καμάτσο/©Intime

Τα τρία στοιχήματα του Πάρντιου

Αλέξης Σαββόπουλος 09:52 - 12.12.2022 / Ανανεώθηκε: 18:14 - 12.12.2022

Ποιοι είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές του Άρη από τους οποίους ο Άγγλος τεχνικός περιμένει περισσότερα πράγματα στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Το φετινό ρόστερ του Άρη, για διάφορους λόγους, αποτελείται από παίκτες που αποτελούν ο καθένας ξεχωριστά και ένα στοίχημα για τον προπονητή. Αρχικά για τον Μπούργος και στη συνέχεια για τον Άλαν Πάρντιου. Κάποια από αυτά τα λες και κερδισμένα όπως για παράδειγμα ο Πάλμα και ο Ματέο. Ο πρώτος έκανε εντυπωσιακό φινάλε στον πρώτο γύρο και πλέον μετά τον παροπλισμό του Μαντσίνι έγινε ακόμη πιο σημαντικός για την ομάδα του, ενώ ο δεύτερος από τη στιγμή που μονιμοποιήθηκε στον άξονα, έγινε απαραίτητος στον Άρη και πολύ χρήσιμος στα πλάνα του προπονητή.

Υπάρχει όμως και μια κατηγορία παικτών από την οποία ο Άγγλος τεχνικός περιμένει περισσότερα στο δεύτερο μισό της σεζόν και αποτελούν τα δικά του, αλλά και του club, αγωνιστικά στοιχήματα. Πρώτος και καλύτερος ο Καμάτσο. Ο πορτογάλος μετά τα όσα έγιναν με τον Ματσίνι, είναι ο πιο καθαρόαιμος εξτρέμ του ρόστερ. Δυνατότητες και ταλέντο δεν του λείπουν. Χρειάζεται σταθερότητα, μεγαλύτερη συγκέντρωση μέσα στο παιχνίδι και φυσικά αποτελεσματικότητα στη τελική προσπάθεια ώστε να κερδίσει φανέλα βασικού και να δικαιολογήσει το παρελθόν του.

Στην ίδια κατηγορία, αλλά με σαφώς μεγαλύτερη προσφορά, ο Μάνου Γκαρθία. Η πιο δαπανηρή προσθήκη στο ρόστερ. Χαρισματικός με την μπάλα στα πόδια όσο κανείς άλλος, δεν έχει καταφέρει ακόμη να μονιμοποιηθεί, χωρίς να σημαίνει ότι δεν προσπαθεί. Θέλει, σύμφωνα με τον Πάρντιου, περισσότερη ουσία στο παιχνίδι του και να παίρνει από μόνος του επιθετικές πρωτοβουλίες. Κοινώς να απειλεί πιο πολύ και ο ίδιος την αντίπαλη εστία συνεισφέροντας στο σκοράρισμα, προσθέτοντας μια ακόμη απειλή και επιθετικό πλουραλισμό.

Τέλος είναι και ο Ιτούρμπε που διανύει τον δεύτερο χρόνο του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τους δυο παραπάνω. Η διάθεση δεν λείπει από τον Παραγουανό. Ούτε η προσπάθεια. Η στατιστική του όμως είναι πολύ φτωχή σε σχέση με τις απαιτήσεις που συνάδουν και με το… βαρύ βιογραφικό του. Μηδέν γκολ, μηδέν ασιστ είναι επίδοση που δεν περιποιεί τιμή για τον Ιτούρμπε, εξ’ ου και έχει χάσει την θέση του στην ενδεκάδα. Με την μετατόπιση του Ματέο στον άξονα, και τον Ματσίνι ανενεργό, ο Ιτούρμπε λογικά θα έχει τις ευκαιρίες του και στον δεύτερο γύρο, με την ελπίδα να το… πάρει αλλιώς.