Άρης: Το εκτός έδρας σερί του Τερζή και το «must win» ματς με Ατρόμητο
i

© Intime

Άρης: Το εκτός έδρας σερί του Τερζή και το «must win» ματς με Ατρόμητο

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 18:10 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:11 - 23.02.2023

Ο Τόλης Τερζής έχει τον τρόπο για τα εκτός έδρας παιχνίδια, όμως την Κυριακή (26/2, 19:30) ο Άρης δίνει έναν... τελικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο Άρης έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των τελευταίων αγώνων, κερδίζοντας τον ΟΦΗ με 3-0 στο «Γεντί Κουλέ» για το παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής της Super League, ενώ ταυτόχρονα έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την είσοδο του στα playoffs, πλησιάζοντας τον Βόλο στον ένα πόντο.

Και αν η νίκη μετά από έναν ολόκληρο μήνα είναι καλός λόγος για να γεμίσει χαμόγελα το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, η μεγάλη εμφάνιση του νεαποκτηθέντα Λούκας Ρουπ, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, είναι ακόμη περισσότερο. Ο Γερμανός, στην πρώτη του παρουσία ως βασικός, άνοιξε το σκορ στο 10΄ και δημιούργησε το δεύτερο γκολ στο 30'.

Με αυτή την εμφατική επικράτηση στο Ηράκλειο ο Τόλης Τερζής απέδειξε πως υπάρχει ζωή στον πλανήτη Άρη, στέλνοντας μήνυμα εν όψει της συνέχειας, ενώ έδωσε συνέχεια και στην πολύ καλή του παράδοση στα εκτός έδρας ματς με τους «κιτρινόμαυρους».

Συγκεκριμένα, αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο Έλληνας τεχνικός καθοδήγησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης», έχοντας ως απολογισμό πλέον τέσσερις νίκες και μόλις μία ισοπαλία (2-2 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2019-2020). Μάλιστα, έχει την ευκαιρία να διευρύνει ακόμα περισσότερο το εν λόγω σερί κόντρα στη Λαμία.

Αλλά πρώτα έχει έναν τελικό να δώσει. Την Κυριακή (26/2, 19:30) ο Άρης υποδέχεται τον Ατρόμητο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε μία αναμέτρηση, η οποία μπορεί να κρίνει και την παρουσία της ομάδας στα playoffs. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά...

Σε περίπτωση που η ομάδα του Τόλη Τερζή πάρει τη νίκη κόντρα στους Περιστεριώτες θα εξασφαλίσει και μαθηματικά τη συμμετοχή της στο μίνι πρωτάθλημα μετά την κανονική περίοδο. Αυτή τη στιγμή οι Θεσσαλονικείς είναι στην 6η θέση με 34 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Κρις Κόλμαν είναι με 28 βαθμούς.

Αν λοιπόν ο Άρης επικρατήσει στο ερχόμενο μεταξύ τους παιχνίδι, θα πάει στους 37 βαθμούς, ενώ θα έχει και την ισοβαθμία με τον Ατρόμητο μετά το 0-0 του πρώτου γύρου στο Περιστέρι. Έτσι, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει -αν γίνει κιόλας- στο Ατρόμητος - ΑΕΚ, ο Τόλης Τερζής και οι παίκτες του θα έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα playoffs.