Άρης: Χτίζει κορμό ο Τερζής

Τόλης Τερζής

i

Τερζής/©Intime

Άρης: Χτίζει κορμό ο Τερζής

Ο Έλληνας τεχνικός, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, επενδύει στη χρησιμοποίηση ενός συγκεκριμένου κορμού παικτών στον Άρη, χωρίς συνεχείς αλλαγές προσώπων.

Μια ειδοποιός διαφορά του Τόλη Τερζή με τον προκάτοχό του Άλαν Πάρντιου, τουλάχιστον όπως αρχίζει να διαγράφεται στα δυο πρώτα παιχνίδια του στον πάγκο του Άρη, είναι η πρόθεσή του να εμπιστευτεί ένα κορμό παικτών, αφήνοντας στην άκρη τις συνεχείς αλλαγές σε πρόσωπα, τις οποίες συνήθιζε ο Άγγλος τεχνικός.

Του το επιτρέπει άλλωστε και η επιστροφή αρκετών παικτών που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών και έλλειψαν μέσα στον Γενάρη, στερώντας, για να ήμαστε και ακριβοδίκαιοι, από τον Πάρντιου την ευχέρεια των επιλογών. Ο Έλληνας τεχνικός είναι φανερό ότι ποντάρει σε ένα βασικό κορμό, ώστε να αποκτήσει την πολυπόθητη ομοιογένεια, θέτοντας στο περιθώριο παίκτες που θεωρεί ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αγωνιστικά του θέλω.

Δεν είναι τυχαίο ότι στα δυο πρώτα παιχνίδια του Τερζή, ο Άντρε Γκρέι δεν έχει αγωνιστεί παρά μόνο οκτώ λεπτά στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και καθόλου με τον ΟΦΗ, ο Καμάτσο δεν έχει δευτερόλεπτο συμμετοχής ενώ ο Νταμπό έχει δυο ολιγόλεπτες συμμετοχές ως αλλαγή. Αντιθέτως φαίνεται ότι ποντάρει σε παίκτες με μεγαλύτερη αθλητικότητα όπως ο Καμαρά στην επίθεση, ο Ρουπ στα χαφ, και ο Χριστοδουλόπουλος που όσο περνάει ο καιρός θα διεκδικεί και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.