Οι «Ιnvincibles» του Αρτέτα - Κέρδισαν και τη Γιουνάιτεντ με 3-2
i

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ / Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images/Ideal Images

Οι «Ιnvincibles» του Αρτέτα - Κέρδισαν και τη Γιουνάιτεντ με 3-2

Sportal newsroom 20:28 - 22.01.2023 / Ανανεώθηκε: 21:07 - 22.01.2023

Δεν έχει σταματημό η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, που πανηγύρισε τη νίκη στη ματσάρα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-2 και διατήρησε το +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας παιχνίδι λιγότερο.

Συνεχίζει να σκορπάει τρόμο η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα! Μπορεί να βρέθηκε να χάνει, μπορεί να ισοφαρίστηκε ενώ είχε κάνε ανατροπή, όμως η Άρσεναλ κατάφερε και πήρε τη νίκη (3-2) στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με γκολ του Ν’ Κέτια στο 90'.

Έτσι, οι «κανονιέρηδες» έστειλαν μήνυμα προς όλους ότι είναι έτοιμοι να κατακτήσουν το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια και διατήρησαν το +5 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα. Στο 17' ο Ράσφορντ με ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ράμσεντεϊλ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε άμεσα με την κεφαλιά του Ν’ Κέτια έπειτα από τη σέντρα του Τσάκα στο 24' για το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την Άρσεναλ να έχει το πάνω χέρι και να χάνει ευκαιρίες. Η πίεση της απέδωσε καρπούς, αφού στο 53' ο Σακά με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» αντέδρασαν άμεσα, στο 59', με τον Μαρτίνες να σκοράρει με κεφαλιά, παίρνοντας το ριμπάουντ από ασταθή απόκρουση του Ράμσντεϊλ. Και ενώ πέρναγε ο χρόνος και όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα μοιραστούν από έναν βαθμό, μίλησε η ψυχή της πρωταθλήτριας.

Στο 90' η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα βρήκε το... χρυσό γκολ, με τον Ν’ Κέτια να αξιοποιεί το γύρισμα του Ζιντσένκο και να βρίσκει δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο, Σαλιμπά, Γουάιτ (46’ Τομιγιάσου), Τζάκα, Παρτέι, Έντεγκααρντ (90+3’ Χόλντινγκ), Σακά, Ενκετιά, Μαρτινέλι (82’ Τροσάρ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Βαράν (90+2’ Γκαρνάτσο), Σο, Λισάντρο Μαρτίνες, Έρικσεν, Μπρούνο Φερνάντες, ΜακΤόμινεϊ, Βέγκχορστ, Ράσφορντ, Άντονι (70’ Φρεντ)