Η Άρσεναλ σκοράρει με... μπασκετικό τρόπο!

Μικέλ Αρτέτα

i

Μικέλ Αρτέτα/©Photo by Marc Atkins/Getty Images/Ideal Images

Η Άρσεναλ σκοράρει με... μπασκετικό τρόπο!

Ιάσονας Τσίλης 11:11 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:13 - 24.08.2023

Ο Μικέλ Αρτέτα επιστρατεύει μέχρι και μπασκετικά συστήματα προκειμένου να φτάσει η ομάδα του στο γκολ, με τη μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης του, να είναι οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Η Άρσεναλ επικράτησε με 1-0 επί της Κρίσταλ Πάλας για τη δεύτερη αγωνιστική της Premier League. Πως έφτασε όμως στο γκολ της νίκης;

Με μια πιο προσεκτική ανάλυση, φαίνεται ότι το πέναλτι που οδήγησε στο γκολ του Έντεγκααρντ, κερδήθηκε με... μπασκετικό playbook. Ο Τόμας Πάρτεϊ, ντύθηκε Ντρέιμοντ Γκριν και ουσιαστικά έκανε σκριν στον Όντσον Έντουαρντ, προκειμένου να ανοίξει χώρο για τον Ενκέτια, ο οποίος ελευθερώθηκε σαν τον Στεφ Κάρι και ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Κρίσταλ Πάλας να υποπέσει στην παράβαση.

Οι επιθέσεις της Άρσεναλ θυμίζουν κάτι από Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Η ομάδα του Στιβ Κερ, χρησιμοποιεί περισσότερο από κάθε άλλη τα σκριν εκτός μπάλας, με τον ίδιο μάλιστα να έχει δηλώσει στο παρελθόν «Πάντα πίστευα στα σκριν εκτός μπάλας γιατί αποδιοργανώνουν την αντίπαλη άμυνα».

Δεν είναι κοινό μυστικό άλλωστε, ότι ο Μικέλ Αρτέτα παρακολουθεί και άλλα σπορ, ως πηγή έμπνευσης και για να εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο τις τακτικές του. Τα αθλήματα αυτά είναι κυρίως το μπάσκετ και το ράγκμπι.

Ο ίδιος μάλιστα, έχει παραδεχθεί ότι είναι μέλος μιας ομαδικής συνομιλίας με προπονητές άλλων αθλημάτων και πρωταθλημάτων, του NBA και του NFL, στην οποία ανταλλάσσουν απόψεις για τακτικές και τρόπο παιχνιδιού. Με μια ματιά σε ορισμένες εικόνες, η ομοιότητα γίνεται εύκολα αντιληπτή.

Ο Ισπανός τεχνικός σκέφτεται... έξω από το κουτί και προσπαθεί να δώσει μια άλλη διάσταση στο ποδόσφαιρο με τις νέες του τακτικές. Αποτελεί τρανό παράδειγμα, ότι το πιο λαοφιλές άθλημα συνεχώς εξελίσσεται και πάντα υπάρχει χώρος για καινοτόμες ιδέες.

Ο Αρτέτα «έσπασε» την κατάρα της Δευτέρας - Ισοφάρισε το απίστευτο ρεκόρ του Μέρσον ο Σάκα
PREMIER LEAGUE

18:30 - 22.08.2023

Ο Αρτέτα «έσπασε» την κατάρα της Δευτέρας - Ισοφάρισε το απίστευτο ρεκόρ του Μέρσον ο Σάκα

Η νίκη της Άρσεναλ επί της Κρίσταλ Πάλας έβαλε τέλος σε μια κατάρα που κυνηγούσε τον Αρτέτα σε εκτός έδρας παιχνίδια που διεξάγονταν ημέρα Δευτέρα. Παράλληλα ο Μπουκάγιο Σάκα ισοφάρισε ένα απίστευτο ρεκόρ του Πολ Μέρσον.