Η Άρσεναλ των ανατροπών χτυπάει πάντα το κανόνι στο τέλος (vids)

Μάρτιν Όντεγκααρντ

i

©Photo by Robin Jones/Getty Images/Ideal Images

Η Άρσεναλ των ανατροπών χτυπάει πάντα το κανόνι στο τέλος (vids)

Κώστας Τόπας 09:07 - 05.09.2023

Ο Μικέλ Αρτέτα έχει βρει τον τρόπο ώστε η Άρσεναλ να κατακτάει με κάθε τρόπο τη νίκη, ακόμα κι αν αυτή έρθει στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Η Άρσεναλ με δύο γκολ στις καθυστερήσεις πήρε τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1 και επέστρεψε στις νίκες μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη Φούλαμ. Το τρίποντο για τους «κανονιέρηδες» ήρθε με εντυπωσιακό τρόπο. Συγκεκριμένα, στις καθυστερήσεις, έπειτα από εκτέλεσε κόρνερ, ο Ντέκλαν Ράις έκανε το 2-1 από κοντά και με τους φιλοξενούμενους να έχουν παγώσει, σε μια αντεπίθεση στο 90+11' ο Γκαμπριέλ Ζεζούς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα μέσα σε πανζουρλισμό στο «Έμιρεϊτς».

Οταν ο Γκάμπριελ από μοιραίος έγινε ήρωας

Βέβαια, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα καταφέρνει να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς λίγο πριν το φινάλε. Πέρυσι, στον αγώνα με την Φούλαμ, πέντε λεπτά πριν το τέλος, ο Μαρτινέλι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκάμπριελ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα από... κάτι σαν ασίστ του Σαλιμπά και έβαλε «φωτιά» στο «Emirates», παίρνοντας το αίμα του πίσω για το γκολ που κόστισε νωρίτερα στην ομάδα του.

Το «θρίλερ» με την Μπόρνμουθ

Η Άρσεναλ έκανε απίστευτα πράγματα, την περυσινή σεζόν, στην προσπάθειά της να κατακτήσει τον τίτλο στην Premier League. Οι «κανονιέρηδες» βρέθηκαν να χάνουν εντός έδρας με 2-0 από την Μπόρνμουθ με 2-0, αλλά έφτασαν στην τεράστια ανατροπή (3-2) με γκολ στο 98′. Συγκεκριμένα, ο Πάρτεϊ στο 62' μάζεψε κάπως τα πράγματα, ο Γουάιτ στο 70' έφερε το ματς στα ίσα, ενώ μετά από... ένα κάρο χαμένες ευκαιρίες, δοκάρια και πολλά ακόμα, η «χρυσή» αλλαγή Νέλσον, στο 90+8' διαμόρφωσε το τελικό σκορ!

Οταν με δύο γκολ στις καθυστερήσεις «καθάρισε» την Άστον Βίλα

Την ίδια σεζόν, δηλαδή πέρυσι, η Άστον Βίλα προβλημάτισε την Άρσεναλ, όμως το μέταλλο των «κανονιέρηδων» έκανε ξανά τη δουλειά του. Δύο... περίεργα γκολ στις καθυστερήσεις, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Εμιλιάνο Μαρτίνες έδωσαν τη νίκη με 4-2 στους πρωτοπόρους της Premier League, που παρέμειναν στην κορυφή έπειτα από την 24η αγωνιστική. Συγκεκριμένα, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ζορζίνιο επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, στο έδαφος και στο πίσω μέρος του σώματος του Εμιλιάνο Μαρτίνες που έπεσε για να κάνει επέμβαση, καταλήγοντας στα δίχτυα. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μαρτινέλι στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το buzzer beater του Ενκέτια

Οπως φέτος έτσι και πέρυσι, η Άρσεναλ πανηγύρισε το τρίποντο κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Συγκεκριμένα, με γκολ του Ενκέτια στο 90' και το «Έμιρεϊτς»... μέσα στην τρέλα, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επιβλήθηκε 3-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα απίθανο παιχνίδι. Ο νεαρός φορ στο 90' βρέθηκε εκεί που έπρεπε και καλυπτόταν από τον Μπισάκα για να σπρώξει τη μπάλα με το γόνατο στα δίχτυα και να γράψει το τελικό 3-2 εν μέσω τρέλας! Μόλις ο VAR επιβεβαίωσε πως όλα ήταν νόμιμα, το «Έμιρεϊτς»... εξερράγη.