Η Γιουνάιτεντ ακούει Λονδίνο και θέλει να αλλάξει κατεύθυνση...

Μπρούνο Φερνάντες - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

©Photo by Jacques Feeney/Offside/Offside via Getty Images

Η Γιουνάιτεντ ακούει Λονδίνο και θέλει να αλλάξει κατεύθυνση...

Κώστας Τσιακλής 21:00 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:00 - 04.09.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε από την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» και συνέχισε την κακή της παράδοση που έχει τον τελευταίο καιρό στο Λονδίνο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε από την Άρσεναλ με 3-1 και το κακό σερί της στην πρωτεύουσα συνεχίζεται. Παράλληλα η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ δεν έχει εκτός έδρας νίκη κόντρα στις ομάδες που τερμάτισαν πέρσι στις πρώτες εννέα θέσεις της βαθμολογίας. 

Η Άρσεναλ λοιπόν πέτυχε δύο γκολ στις καθυστερήσεις και επικράτησε με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη των «κανονιέρηδων» επί της αντιπάλου τους, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League. Παράλληλα παραμένει και έξι ματς αήττητη στο «Έμιρεϊτς» απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους». Γενικότερα όμως τον τελευταίο καιρό η Γιουνάιτεντ ακούει Λονδίνο και θέλει να αλλάξει κατεύθυνση...

Η ομάδα του Μάντσεστερ είναι χωρίς νίκη στις τελευταίες της έξι επισκέψεις στην πρωτεύουσα ενώ στους τελευταίους 14 αγώνες που έδωσε στο Λονδίνο μετράει 8 ήττες, 4 ισοπαλίες και μόλις δύο νίκες. Η τελευταία της επικράτηση ήταν κόντρα στη Φούλαμ στις 13 Νοεμβρίου του 2022. Τότε η Γιουνάιτεντ έφυγε νικήτρια με σκορ 2-1, χάρη σε γκολ του Αλεχάντρο Γκαρνάτσο στο 90+3'. 

Από εκεί και πέρα τα ταξίδια στο Λονδίνο δεν είναι και τα πιο ευχάριστα για τους φίλους της ομάδας. Αρχικά ήρθε η ισοπαλία με σκορ 1-1 με την Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ» στις 18 Ιανουαρίου ενώ τέσσερις μέρες αργότερα ηττήθηκε και πάλι από την Άρσεναλ με 3-2. Στις 27 Απριλίου ακολούθησε η ισοπαλία με την Τότεναμ (2-2) σε ένα παιχνίδι που η Γιουνάιτεντ είχε προηγηθεί με 0-2. Η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε με ακόμα μια ήττα, αυτή τη φορά με 1-0 από τη Γουέστ Χαμ.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ ξεκίνησε τη φετινή αγωνιστική περίοδο με τον ίδιο τρόπο που την έκλεισε πέρσι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ταξίδεψε λοιπόν δύο φορές στο Βόρειο Λονδίνο και ηττήθηκε σε ισάριθμες περιπτώσεις από Τότεναμ (2-0) και Άρσεναλ (3-1). Η επόμενη επίσκεψη των «κόκκινων διαβόλων» στο Λονδίνο θα είναι τον Νοέμβριο απέναντι στη Φούλαμ. 

Η πανέξυπνη κίνηση του Γκάμπριελ που έσωσε την Άρσεναλ (vid)
PREMIER LEAGUE

17:22 - 04.09.2023

Η πανέξυπνη κίνηση του Γκάμπριελ που έσωσε την Άρσεναλ (vid)

Μπορεί το γκολ του Ντέκλαν Ράϊς να ήταν αυτό που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση της Άρσεναλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο Γκάμπριελ συνέβαλλε ακόμα περισσότερο στη νίκη της ομάδας του, με μία κίνηση υψηλού ποδοσφαιρικού iq.

Χωρίς νίκη απέναντι στο Top-9 της περσινής σεζόν

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν προβληματίζει μόνο στο Λονδίνο αλλά και σε όλα τα εκτός έδρας ντέρμπι. Αυτό αποδεικνύεται μόνο από το γεγονός ότι δεν έχει νίκη στην έδρα των ομάδων που τερμάτισαν πέρσι στις πρώτες εννέα θέσεις της βαθμολογίας. Ο απολογισμός της είναι πραγματικά τραγικός αφού σε 10 αναμετρήσεις από τους 30 διαθέσιμους βαθμούς έχει πάρει μόνο 1! Αυτός ήρθε στο ματς με την Τότεναμ που είχαμε προαναφέρει.