Η πανέξυπνη κίνηση του Γκάμπριελ που έσωσε την Άρσεναλ (vid)
i

©PrtScr

Η πανέξυπνη κίνηση του Γκάμπριελ που έσωσε την Άρσεναλ (vid)

Ιάσονας Τσίλης 17:22 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:24 - 05.09.2023

Μπορεί το γκολ του Ντέκλαν Ράϊς να ήταν αυτό που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση της Άρσεναλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο Γκάμπριελ συνέβαλλε ακόμα περισσότερο στη νίκη της ομάδας του, με μία κίνηση υψηλού ποδοσφαιρικού iq.

Η Άρσεναλ με δύο γκολ στις καθυστερήσεις πήρε τη νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1 και επέστρεψε στις νίκες μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη Φούλαμ.

Οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 1-1 από το 28', μετά από γκολ των Ράσφορντ και Έντεγκααρντ. Η Άρσεναλ ήταν εκείνη που απειλούσε περισσότερο, όσο η αναμέτρηση έφτανε προς το τέλος.

Οι κανονιέρηδες βρήκαν στο χρυσό γκολ στο 96', με τον Ντέκλαν Ράϊς να σκοράρει έπειτα από κόρνερ και τον Γκάμπριελ Ζεσούς να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, τέσσερα λεπτά αργότερα, μετά από αντεπίθεση της Άρσεναλ.

Πως έφτασε όμως στο σημείο αυτό;

Στο 88', μετά από υποδειγματική αντεπίθεση της Γιουνάιτεντ, ο Χόιλουντ πάσαρε στον Γκαρνάτσο, ο οποίος σκόραρε για να δώσει το προβάδισμα στους «κόκκινους διαβόλους», κόντρα στη ροή του αγώνα.

Μετά από έλεγχο του VAR, ο Γκαρνάτσο ήταν οριακά εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε. Μετά από πιο προσεκτικό έλεγχο της φάσης όμως, φαίνεται ότι πέρα από την τύχη των εκατοστών διαφοράς μεταξύ των παικτών, τεράστιο ρόλο έπαιξε η τρομερή αντίληψη της φάσης, από τον Γκάμπριελ Μαγκαλάες.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, αντιλήφθηκε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου την κατάσταση και είχε την οξυδέρκεια και το καθαρό μυαλό να σταματήσει την κίνηση του, προσπαθώντας να βγάλει οφσάιντ τον αντίπαλο, κάτι που τελικά κατάφερε!

Ο Ρόι Κιν φέρεται να χτυπήθηκε από οπαδό της Άρσεναλ, προτού ορμήξει ο Μίκα Ρίτσαρντς (vid)
PREMIER LEAGUE

14:43 - 04.09.2023

Ο Ρόι Κιν φέρεται να χτυπήθηκε από οπαδό της Άρσεναλ, προτού ορμήξει ο Μίκα Ρίτσαρντς (vid)

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν στην Αγγλία, ο Ρόι Κιν χτυπήθηκε από έναν οπαδό της Άρσεναλ, προτού ο συμπαρουσιαστής του Μίκα Ρίτσαρντς του ορμήσει για να υπερασπιστεί τον Ιρλανδό.

Μπορεί να μην ήταν γκολ, ασίστ ή κάποιο εντυπωσιακό διώξιμο πάνω στη γραμμή, ωστόσο αποτέλεσε μία κίνηση πολύ υψηλού ποδοσφαιρικού iq, που κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι και να φτάσει τελικά στη νίκη.