Αρτέτα: «Είμαι πολύ απογοητευμένος με τον εαυτό μου - Αν υπήρχε VAR θα ακυρωνόταν το πρώτο γκολ της Γουέστ Χαμ»

Μικέλ Αρτέτα

i

PrtScr

Αρτέτα: «Είμαι πολύ απογοητευμένος με τον εαυτό μου - Αν υπήρχε VAR θα ακυρωνόταν το πρώτο γκολ της Γουέστ Χαμ»

Κώστας Τσιακλής 15:15 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:20 - 02.11.2023

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, δήλωσε πως είναι απογοητευμένος με τον εαυτό του αφού στο ματς με τη Γουέστ Χαμ η ομάδα του δεν μπόρεσε να αγωνιστεί με τον τρόπο που θα ήθελε.

Ο Μικέλ Αρτέτα ήταν απογοητευμένος με τον εαυτό του μετά την ήττα από τη Γουέστ Χαμ. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο πρώτο γκολ των «σφυριών» που σύμφωνα με αυτόν θα ακυρωνόταν αν υπήρχε VAR.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, Γουέστ Χαμ, υποδέχθηκε την Άρσεναλ στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Carabao Cup. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες επικράτησε τελικά με 3-1 και έκλεισε θέση για τα προημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ. 

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα και δήλωσε πως είναι απογοητευμένος με τον εαυτό του αφού οι «κανονιέρηδες» δεν έπαιξαν με τον τρόπο που θα ήθελαν.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος. Είμαι υπεύθυνος γι' αυτό, είμαστε εκτός κυπέλλου, θέλαμε να παίξουμε ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το παιχνίδι πήρε κατεύθυνση λόγω του πρώτου γκολ, αλλά έπρεπε να δούμε πολλά περισσότερα από την ομάδα και να κερδίσουμε το δικαίωμα της νίκης. Είμαι απογοητευμένος με τον εαυτό μου. Θέλαμε να παίξουμε με διαφορετικό τρόπο και δεν τα καταφέραμε. Κάθε φορά που χάνουμε ο πόνος είναι εκεί. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον πόνο και αυτή την ήττα για να προετοιμαστούμε με τον καλύτερο τρόπο για τη Νιούκαστλ το Σάββατο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρτέτα.

Ο Ισπανός αναφέρθηκε και στο πρώτο γκολ της Γουέστ Χαμ και είπε πως αν υπήρχε VAR τότε θα ακυρωνόταν για φάουλ πάνω στον Άαρον Ράμσντεϊλ. Παράλληλα όμως ξεκαθάρισε πως δεν αποτελεί δικαιολογία η φάση αυτή. Συγκεκριμένα είπε: «Ναι σίγουρα. Αν υπήρχε VAR, τότε δεν υπήρχε γκολ, αυτό είναι σίγουρο, αλλά καταλαβαίνω ότι για τον διαιτητή είναι δύσκολο γιατί η γωνία και ο αριθμός των παικτών που βρίσκονται εκεί επηρεάζει το παιχνίδι. Αλλά και πάλι, δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω ως δικαιολογία, μπορούσαμε να συμπεριφερθούμε καλύτερα στο γκολ πολύ καλύτερα από ό,τι κάναμε και να βρισκόμασταν σε καλύτερες θέσεις, αλλά προφανώς αυτό παίρνει κάτι από το παιχνίδι που είναι πολύ σημαντικό, που είναι το μομέντουμ».