Και επίσημα στην Άστον Βίλα ο Τίλεμανς

Γιούρι Τίλεμανς

i

©SS Twitter

Και επίσημα στην Άστον Βίλα ο Τίλεμανς

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:34 - 01.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:37 - 01.07.2023

Η Άστον Βίλα ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Βέλγου μέσου, Γιούρι Τίλεμανς.

Ο Γιούρι Τίλεμανς ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στην Άστον Βίλα με ελεύθερη μεταγραφή, αφού το συμβόλαιό του με τη Λέστερ έληξε στο τέλος της περασμένης σεζόν. Ο Βέλγος διεθνής πέρασε πέντε σεζόν στο «King Power», αφού αρχικά έφτασε στον σύλλογο ως δανεικός από τη Μονακό το 2019. 

Ο Τίλεμανς έκανε 37 εμφανίσεις στην Premier League την περασμένη σεζόν, καθώς οι «αλεπούδες» υπέστησαν τον υποβιβασμό την τελευταία αγωνιστική. Ο 26χρονος μέσος φαινόταν προετιμασμένος, σχετικά με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι, καθώς η Λέστερ πέρασε μια θλιβερή μεταγραφική περίοδο, με τον προπονητή της ομάδας, Μπρένταν Ρότζερς να κάνει ότι του περνάει από το χέρι, προκειμένου να ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε συνδεθεί για τη μεταγραφή του Τίλεμανς αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, με τον τεχνικό τον «κόκκινων διαβόλων» Έρικ Τεν Χαγ να φέρεται να θέτει τον Βέλγο ως εφεδρική επιλογή εάν ο σύλλογος αποτύχει να υπογράψει τον Φρένκι Ντε Γιονγκ το περασμένο καλοκαίρι. 

Ωστόσο, παρά τις εικασίες ότι ο πρώην σταρ της Άντερλεχτ θα έκανε τη μετακόμιση στο «Ολντ Τράφορντ», συνεχίζοντας καθ' όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν, ο Ουνάι Έμερι επιχείρησε να πείσει τον Tίλεμανς να είναι μέρος του έργου του στο «Βίλα Παρκ».

Ο Έμερι συναντήθηκε με τον Τίλεμανς τον περασμένο μήνα για να τον πείσει για τον ρόλο που θα έπαιζε στο μέλλον, καθώς οι «χωριάτες» προσπαθούν να χτίσουν την επιτυχία τους, μετά την άφιξη του Ισπανού προπονητή την περασμένη σεζόν. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής αποκάλυψε σε συνέντευξή του (μετά την άφιξή του) ότι η συνάντηση με τον Έμερι έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφασή του. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Βέλγος μέσος: 

«Έγινα μέλος της ομάδας μετά από μερικές συνομιλίες με τον Ουνάι Έμερι. Η φιλοδοξία του, το πάθος του και ο τρόπος που οδήγησε την ομάδα με εντυπωσίασαν και με έκαναν να αποφασίσω να έρθω στην Άστον Βίλα. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος».