Ο Ουνάι Έμερι έφερε την «άνοιξη» στην Άστον Βίλα

Ουνάι Έμερι

i

©Printscreen

Ο Ουνάι Έμερι έφερε την «άνοιξη» στην Άστον Βίλα

Κώστας Τσιακλής 22:18 - 03.04.2023 / Ανανεώθηκε: 22:27 - 03.04.2023

Η Άστον Βίλα επικράτησε με 2-0 της Τσέλσι και συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία υπό τις οδηγίες του Ουνάι Έμερι. Πλέον οι «χωριάτες» ελπίζουν ακόμα και για ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η Άστον Βίλα πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Τσέλσι με 2-0 και συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία με τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο της. Ο Ισπανός τεχνικός έχει φέρει την «άνοιξη» στο «Βίλα Παρκ» και οι «χωριάτες» δικαιούνται πλέον να ονειρεύονται ακόμα και ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πριν αναλάβει ο Ουνάι Έμερι, η Άστον Βίλα «βολόδερνε» στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 12 βαθμούς σε 13 αναμετρήσεις. Η αντικατάσταση του Στίβεν Τζέραρντ με τον 51χρονο προπονητή έμελλε να είναι το σημείο κλειδί για τη φετινή πορεία της Άστον Βίλα.

Ο Έμερι έδειξε από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του αφού στο ντεμπούτο του στις 06 Νοεμβρίου, η Άστον Βίλα επικράτησε εντός έδρας με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έκτοτε οι «βίλλανς» δεν κοίταξαν ποτέ πίσω καθώς από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και έπειτα η Άστον Βίλα είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες και τους περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα μετά τις Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι. Συγκεκριμένα ο σύλλογος από το Μπέρμιγχαμ έχει εννέα νίκες και συνολικά 29 βαθμούς, με την Άρσεναλ να έχει 13 νίκες και 41 βαθμούς και τους «πολίτες» να ακολουθούν με 10 νίκες και 32 βαθμούς.

Επιπλέον η Άστον Βίλα είναι η ομάδα με τους περισσότερους κερδισμένους βαθμούς εκτός έδρας αφού έχει μαζέψει 16 σε επτά αγώνες. Η ομάδα του Έμερι πήρε πέντε διπλά, κερδίζοντας στις έδρες των Μπράιτον (1-2), Τότεναμ (0-2), Σαουθάμπτον (0-1), Έβερτον (0-2) και Τσέλσι (0-2). Η Άστον Βίλα μετράει και μια ισοπαλία με σκορ 1-1 κόντρα στη Γουέστ Χαμ ενώ η μοναδική της ήττα μακριά από το «Βίλα Παρκ» με τον Ισπανό προπονητή είναι απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι με 1-3.

Τέλος η Άστον Βίλα παραμένει πέντε ματς αήττητη (4 νίκες, 1 ισοπαλία) και έχει σκοράρει και στα 15 παιχνίδια της Premier League υπό τις οδηγίες του Ουνάι Έμερι. Στο συγκεκριμένο σερί, οι «χωριάτες» βρήκαν συνολικά 26 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Πλέον η Άστον Βίλα βρίσκεται στην 9η θέση της Premier League με 41 βαθμούς και είναι μόλις στο -2 από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.