Τέλος ο Πότερ από την Τσέλσι - Πρώτος στόχος ο Νάγκελσμαν

Γκρέιαμ Πότερ

i

© Robin Jones/Getty Images

Τέλος ο Πότερ από την Τσέλσι - Πρώτος στόχος ο Νάγκελσμαν

Κώστας Τσιακλής 22:18 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:18 - 03.04.2023

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι αποτελεί ο Γκρέιαμ Πότερ, μόλις επτά μήνες μετά την πρόσληψη του στον πάγκο των «μπλε». Πρώτος στόχος του Τόντ Μπόελι είναι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

Η ήττα από την Άστον Βίλα (0-2) ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έτσι η Τσέλσι απέλυσε τον Γκρέιαμ Πότερ μόλις επτά μήνες μετά την πρόσληψη του στον πάγκο των «μπλε». Ο πρώτος στόχος του Τόντ Μπόελι είναι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος αποχώρησε πρόσφατα από τη Μπάγερν Μονάχου.

Η Νιουκάστλ επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έκανε μεγάλο βήμα για έξοδο στο Champions League
PREMIER LEAGUE

20:32 - 02.04.2023

Η Νιουκάστλ επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έκανε μεγάλο βήμα για έξοδο στο Champions League

Η Νιουκάστλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0) και έκανε ένα μεγάλο βήμα για να εξασφαλίσει εισιτήριο για το επόμενο Champions League. Σε συναγερμό πλέον οι «κόκκινοι διαβόλοι».

Οι ιδιοκτήτες της Τσέλσι, Τοντ Μπόελι και Μπεχντάντ Εχμπάλι εξέφρασαν την ευχαρίστηση τους και τον σεβασμό τους προς τον Άγγλο τεχνικό ωστόσο δήλωσαν απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα οι δύο επιχειρηματίες είπαν: «Εκ μέρους όλων στον σύλλογο, θέλουμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά τον Γκρέιαμ για την προσφορά του στην Τσέλσι. Έχουμε τον υψηλότερο βαθμό σεβασμού για τον Γκρέιαμ ως προπονητή και ως άνθρωπο. Πάντα συμπεριφέρθηκε με επαγγελματισμό και ακεραιότητα και είμαστε όλοι απογοητευμένοι με αυτό το αποτέλεσμα. 

Μαζί με τους απίστευτους οπαδούς μας, όλοι θα είμαστε πίσω από τον Μπρούνο και την ομάδα καθώς επικεντρωνόμαστε στο υπόλοιπο της σεζόν. Έχουμε 10 αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ και έναν προημιτελικό Champions League μπροστά. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και δέσμευση σε κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια, ώστε να μπορέσουμε να τελειώσουμε τη σεζόν στα ύψη».

Τα ηνία της ομάδας αναλαμβάνει προσωρινά ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπράιτον, Μπρούνο Σαλτόρ και πιθανότατα θα είναι αυτός που θα βρίσκεται στον πάγκο της Τσέλσι στο παιχνίδι της Τρίτης (04/03) κόντρα στη Λίβερπουλ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί, ο πρώτος στόχος των διοικούντων των «μπλε» είναι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν που αντικαταστάθηκε στη Μπάγερν Μονάχου από τον πρώην προπονητή της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ. Κάποια άλλα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά των Μαουρίτσιο Ποκετίνο, Ζινεντίν Ζιντάν, Λουίς Ενρίκε και Μπρένταν Ρότζερς. Μάλιστα ο τελευταίος απολύθηκε σήμερα από τη Λέστερ ενώ στο παρελθόν ήταν ο τεχνικός της ομάδας νέων της Τσέλσι.

Ο Γκρέιαμ Πότερ προσλήφθηκε από την Τσέλσι τον περασμένο Σεπτέμβριο και ήταν στον πάγκο της ομάδας σε 31 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Ο 47χρονος προπονητής έχει απολογισμό 12 νίκες, 8 ισοπαλίες και 11 ήττες. Όσο αφορά την Premier League ο Πότερ σε 22 παιχνίδια μετράει 7 νίκες, 7 ισοπαλίες και 8 ήττες και είναι ο προπονητής με τη χαμηλότερη συγκομιδή σε μέσο όρο (1.27 βαθμοί ανά παιχνίδι) μαζί με τον Γκλεν Χοντλ