Η Άστον Βίλα «σκόρπισε» την Έβερτον και πήρε την πρώτη της φετινή νίκη
i

©Photo by Clive Mason/Getty Images

Η Άστον Βίλα «σκόρπισε» την Έβερτον και πήρε την πρώτη της φετινή νίκη

Κώστας Τσιακλής 18:05 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:22 - 20.08.2023

Η Άστον Βίλα συνέτριψε την Έβερτον και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη φετινή Premier League. Συνεχίζουν να απογοητεύουν οι «Toffees».

Η Άστον Βίλα συνέτριψε την Έβερτον με 4-0 (με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ) και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη φετινή Premier League. Με αυτόν τον τρόπο οι «χωριάτες» ισορρόπησαν και τον συντελεστή τερμάτων τους αφού είχαν ηττηθεί στην πρεμιέρα από τη Νιούκαστλ με το βαρύ 5-1. Χωρίς βαθμό παραμένει η ομάδα του Σον Ντάις.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 18' με το γκολ του Τζον ΜακΓκίν. Ο Σκωτσέζος εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Λέον Μπέιλι και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Το δεύτερο γκολ για την Άστον Βίλα δεν άργησε να έρθει αφού στο 24' ο Ντόουγκλας Λουίζ έκανε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στην παράβαση είχε υποπέσει ο Τζόρνταν Πίκφορντ, φτάνοντας τις πέντε την τελευταία πενταετία και είναι ο τερματοφύλακας που έδωσε τα περισσότερα πέναλτι μαζί με τον Μπεν Φόστερ από την περίοδο 2017-2018. 

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι δεν σταμάτησε εκεί αφού σημείωσε ακόμα δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο. Στον πίνακα των σκόρερ μπήκε και ο Λέον Μπέιλι που νίκησε τον Πίκφορντ με σουτ μέσα στην περιοχή. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ντουράν. Ο Κολομβιανός επιθετικός σκόραρε μόλις 50 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι και έγινε η γρηγορότερη αλλαγή της Άστον Βίλα που σκοράρει στην Premier League μετά το 2009 και τον Τζον Κάριου.

Τα κακά νέα για την Άστον Βίλα είναι ότι αποχώρησε τραυματίας ο Φιλίπε Κουτίνιο που αγωνίστηκε μόλις για ένα εικοσάλεπτο. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την Άστον Βίλα που ανέβηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας με τρεις βαθμούς. Πλέον η ομάδα του Μπέρμιγχαμ στρέφει την προσοχή της στο ματς με τη Χιμπέρνιαν για τα playoff του Conference League.

Από την άλλη η Έβερτον ξεκινάει με δύο ήττες και μάλιστα χωρίς να σκοράρει, κάτι που συμβαίνει για τρίτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά τη σεζόν 1955-1956. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ θα κλείσει την αγωνιστική στην τελευταία θέση.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ