Η Μπιλμπάο «ξέρανε» την Μπαρτσελόνα στην παράταση και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Copa del Rey

Θρίαμβος της Μπιλμπάο στο Σαν Μαμές

i

© PrtScr

Η Μπιλμπάο «ξέρανε» την Μπαρτσελόνα στην παράταση και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Copa del Rey

Πάνος Κορομηλάς 01:10 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 01:56 - 25.01.2024

Η εντυπωσιακή Αθλέτικ Μπιλμπάο λύγισε την Μπαρτσελόνα στην παράταση με 4-2 και έκλεισε θέση στους «4» του Κυπέλλου Ισπανίας. Ινιάκι και Νίκο Γουίλιαμς έκριναν το ματς με δύο γκολ στον έξτρα χρόνο.

Συναρπαστικός και ο τρίτος προημιτελικός του Copa del Rey. Μετά την επικράτηση της Μαγιόρκα επί της Χιρόνα, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Μπαρτσελόνα χάρισαν μια μοναδική παράσταση που ολοκληρώθηκε στην παράταση με θριαμβευτές τους Βάσκους (4-2).

Εντυπωσιακός ρυθμός σε όλο το ματς, «καυτή» ατμόσφαιρα και ανατροπές. Η Μπιλμπάο είχε καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, όμως και η Μπαρτσελόνα είχε τις ευκαιρίες να πάρει τη νίκη και την πρόκριση. 

Γκολ με το καλημέρα στο ματς για τους γηπεδούχους. Μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, ο Γκουρουθέτα εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των αμυντικών της Μπαρτσελόνα να διώξουν τη μπάλα και νίκησε τον Πένια από κοντά.

Στο 26' ήρθε η απάντηση για τη Μπαρτσελόνα με το 13ο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στη σεζόν. Μετά από σύγχυση στο κέντρο της άμυνας των Βάσκων, ο Γιούρι προσπάθησε να διώξει τη μπάλα, όμως ο Πολωνός φορ έβαλε την «κόντρα» και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Έξι λεπτά αργότερα, οι «μπλαουγκράνα» πήραν προβάδισμα μετά από ωραία ενέργεια και σουτ του Γιαμάλ εκτός περιοχής.

Πριν την ανάπαυλα μάλιστα, έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ με τον Φεράν Τόρες, όμως ο Αγκιρεθαμπάλα είχε απάντηση στο σουτ του.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η ομάδα του Βαλβέρδε πίεσε και έφτασε στην ισοφάριση με κοντινή κεφαλιά του Σανθέτ.

Η Μπαρτσελόνα είχε δύο κλασσικές ευκαιρίες με τον Γιαμάλ μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας, όμως δεν κατάφερε να βάλει το γκολ της νίκης. Ο νεαρός εξτρέμ βρέθηκε δύο φορές απέναντι από τον τερματοφύλακα στο 65' και το 85' αλλά ήταν άστοχος.

Από την άλλη πλευρά, ο Νίκο Γουίλιαμς ήταν πολύ δραστήριος και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις, όμως καμία ομάδα δε βρήκε το γκολ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, μίλησε ο Ινιάκι Γουίλιαμς. Ο Γκανέζος επιθετικός, λίγες μόλις ημέρες μετά την επιστροφή του από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, έκανε το 3-2 στο 105' και έβαλε «φωτιά» στο Σαν Μαμές.

Και ενώ η Μπαρτσελόνα είχε πάρει μέτρα και πίεζε για την ισοφάριση, ο Νίκο Γουίλιαμς την «τιμώρησε» με ένα γκολ ζωγραφιά στο 119'. Διαμόρφωσε το τελικό 4-2 και «κλείδωσε» το εισιτήριο της Μπιλμπάο για τον επόμενο γύρο. 

Έτσι γίνεται η τρίτη ομάδα που εξασφαλίζει την παρουσία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης, μετά την Σοσιεδάδ και την Μαγιόρκα. Μοναδική εκκρεμότητα ακόμα ο τέταρτος προημιτελικός ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη (25/01,22:00), για να συμπληρωθεί το παζλ της τετράδας.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της φάσης των «8» του Copa del Rey

Θέλτα - Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-2

Μαγιόρκα - Χιρόνα 3-2

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 4-2 

Ατλέτικο Μαδρίτης - Σεβίλλη (25/01,22:00)