Έχει «κλειδώσει» σαν στόχο τον Γκρίνγουντ για το καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα
i

© PrtScr

Έχει «κλειδώσει» σαν στόχο τον Γκρίνγουντ για το καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα

Στέλιος Βαρδάκης • 09:27 - 24.01.2024

Ο Μέισον Γκρίνγουντ φαίνεται πως αποτελεί έναν από τους μεταγραφικούς στόχους της Μπαρτσελόνα για τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Ο Μέισον Γκρίνγουντ βρίσκεται ως δανεικός στην Χετάφε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή τη σεζόν. Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής φαίνεται πως αποτελεί μακροχρόνιο στόχο για τη Μπαρτσελόνα η οποία έχει εντυπωσιαστεί από τις εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν.

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός έχει έως τώρα μέσα στη σεζόν 5 γκολ και 4 ασίστ σε 19 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με την Χετάφε. Ο ίδιος βλέπει με πολύ θετικό μάτι την ένταξή του στην Μπαρτσελόνα και είναι διατεθειμένος να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση και τη μετακίνησή του στο Καμπ Νου.

Επιπροσθέτως, ο Τσάβι βλέπει στο πρόσωπο του Γκρίνγουντ έναν ποδοσφαιριστή στον οποίο μπορεί να στηριχτεί η ομάδα και να αναβαθμίσει την επιθετική της γραμμή.

Η ομάδα της Καταλονίας έχει στείλει αρκετές φορές σκάουτερ για να παρακολουθήσει την πρόοδο του παίκτη με τις αναφορές που έχουν έρθει πίσω να είναι άκρως θετικές. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μπάρτσα είναι έτοιμη να προσφέρει και τη φανέλα με το νούμερο «10», που φορούσε ο Λιονέλ Μέσι, για να δελεάσουν τον ποδοσφαιριστή που ανήκει στην Γιουνάιτεντ να έρθει στην Βαρκελώνη. 

Πέραν του Μέσι τον συγκεκριμένο αριθμό έχουν φορέσει κι άλλοι αστέρες όπως ο Ροναλντίνιο και ο Ριβάλντο, ενώ ο τελευταίος που το είχε ήταν ο Άνσου Φάτι, ο οποίος βρίσκεται δανεικός στην Μπράιτον αυτή τη στιγμή, και οι πιθανότητες να μη συνεχίσει ούτε του χρόνου στην Μπαρτσελόνα είναι αυξημένες λόγω των σχέσεών του με τον Τσάβι.

Η Μπάρτσα ελπίζει να εκμεταλλευτεί την προθυμία της Γιουνάιτεντ να απαλλαγεί από τον Γκρίνγουντ αποκτώντας τον αρκετά φθηνά. Ωστόσο, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» μπορεί να ζητήσουν περίπου 40 εκατομμύρια λίρες, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025.

Ο αγγλικός σύλλογος αρχικά σκεφτόταν να επανεντάξει τον Γκρίνγουντ στην ομάδα, αφού οι κατηγορίες για απόπειρα βιασμού απορρίφθηκαν από την Εισαγγελία του Στέμματος, αλλά οι σφοδρές αντιδράσεις ανάγκασαν τον σύλλογο να αλλάξει στάση.