Ο Κίμιχ θέλει να πάει ως ελεύθερος στην Μπαρτσελόνα το 2025
i

© PrtScr

Ο Κίμιχ θέλει να πάει ως ελεύθερος στην Μπαρτσελόνα το 2025

Γιάννης Λιβανός • 13:13 - 24.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:24 - 24.01.2024

Ο Κίμιχ είναι δυσαρεστημένος με τον ρόλο του στην Μπάγερν και ήδη σκέφτεται ξεκάθαρα να φύγει. Από την άλλη η Μπάγερν θα μπορούσε να επιλέξει να τον πουλήσει αυτό το καλοκαίρι, αλλά ο παίκτης θέλει να επιλέξει τον προορισμό του, έχοντας σαφή προτίμηση στην Μπαρτσελόνα.

Ο Κίμιχ επέστρεψε «στα ραντάρ» της Μπαρτσελόνα, αν και η φημολογούμενη κίνηση «των Μπλαουγκράνα» θα μπορούσε να συμβεί μακροπρόθεσμα. Η εφημερίδα «Bild» υποστηρίζει ότι ο ποδοσφαιριστής σκέφτεται ήδη σοβαρά να φύγει από την Μπάγερν και ότι δεν αποκλείει να περιμένει μέχρι το 2025, όταν και θα είναι ελεύθερος και έτσι να ενταχθεί στον σύλλογο των Καταλανών, τον οποίο μάλιστα προτιμάει. 

Η Μπάρτσα πάντα ήθελε να υπογράψει τον Γερμανό διεθνή, αλλά θεωρεί αδύνατο να τον υπογράψει αυτό το καλοκαίρι, καθώς η τιμή που θα απαιτούσε η Μπάγερν είναι πάνω από τις τρέχουσες δυνατότητες των «Μπλαουγκράνα». Ο Κίμιχ μάλιστα είναι δυσαρεστημένος με τη Γερμανική ομάδα και η τελευταία του απογοήτευση ήρθε στον αγώνα εναντίον της Βέρντερ Βρέμης το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν ο προπονητής Τόμας Τούχελ αποφάσισε να τον αντικαταστήσει στο 0-1  για να προσπαθήσει να ανατρέψει το ματς. 

Ο μέσος δεν πήρε καθόλου καλά την απόφαση και η ομάδα δεν μπόρεσε επίσης να «γυρίσει» το αποτέλεσμα, γεγονός που επιδείνωσε την  κρίση μεταξύ του παίκτη και του συλλόγου.

Πώς έχουν όμως τα πράγματα για τον παίκτη;

Το συμβόλαιο του Γερμανού διεθνή λήγει το 2025 και δεν υπάρχει συμφωνία ανανέωσης επειδή ο ίδιος ο Κίμιχ έχει βάλει φρένο στις συνομιλίες. Η απόφασή του λοιπόν είναι ξεκάθαρη και πρόκειται να ολοκληρώσει τη θητεία του στην ομάδα της Βαυαρίας, αν και θέλει να επιλέξει τον προορισμό του και μία από τις προτεραιότητές του θα ήταν να παίξει για την Μπαρτσελόνα, έναν σύλλογο που πάντα εξέφραζε σαφές ενδιαφέρον για την απόκτησή του και με τον οποίο βρίσκεται σε συζητήσεις παρά το γεγονός ότι η υπογραφή του δεν έχει οριστικοποιηθεί ποτέ.

Η Μπάγερν θα συνεχίσει να προσπαθεί να ανανεώσει τον Κίμιχ, αλλά αν δεν υπάρξει συμφωνία πριν από το καλοκαίρι θα τον βγάλει στην αγορά γιατί είναι ένας παίκτης που προσελκύει πολλούς συλλόγους. Η Λίβερπουλ, η Άρσεναλ και η Παρί Σεν Ζερμέν καραδοκούν, αλλά ο ποδοσφαιριστής θα προτιμούσε να παίξει στο ισπανικό πρωτάθλημα. Και, πάνω απ' όλα, στην Μπάρτσα, αν και για τους «Μπλαουγκράνα» η μεταγραφή του θα ήταν ανέφικτη αν η Μπάγερν δεν αποφασίσει να μειώσει τις οικονομικές της απαιτήσεις. 

Ο Κίμιχ θα ήταν πρόθυμος να περιμένει ένα χρόνο για να φύγει με ελεύθερη μεταγραφή ή να αναγκάσει μια διαπραγμάτευση με λιγότερα χρήματα για να παίξει στην ομάδα του Τσάβι.

Ο γερμανικός σύλλογος θα έβλεπε με καλό μάτι την πιθανότητα διαπραγμάτευσης αυτό το καλοκαίρι με τον Αραούχο, αν και η Μπάρτσα δεν εξετάζει καν αυτή την επιλογή, εκτός εάν ο Ουρουγουανός αμυντικός θέλει να επιλέξει την έξοδο από τους Ισπανούς το καλοκαίρι, κάτι που ούτε ο ίδιος ούτε το περιβάλλον του έχουν διαμηνύσει. Η Μπαρτσελόνα γνωρίζει τις επιθυμίες του Κίμιχ , θέλει να τον αποκτήσει και μένει να φανεί αν θα πιέσει  για την αποχώρησή του από τους Βαυαρούς.